Michiel Veenstra.
Michiel Veenstra. Foto: Nathan Reinds

Bekende radio-dj presenteert de Gooische Präsentator

Cultureel

HILVERSUM - Radio-dj Michiel Veenstra (bekend van 3FM en KINK radio) staat komende zondag eens niet achter de draaitafel, maar achter de tap in Mout in Hilversum.

De Gooische Bierbrouwerij heeft een nieuw bier gebrouwen genaamd Gooische Präsentator en de Hilversumse presentator laat de eerste bieren vanaf 16.30 uur proeven vanuit de brouwerij op het Marktplein in Hilversum.

De Gooische Präsentator is een ode aan Mediastad Hilversum. Brouwmeester Gijs Troost legt uit: "De Präsentator is een Doppelbock bier en kent zijn oorsprong als 'Fastenbier'. Tijdens het vasten tussen Carnaval en Pasen werd je geacht je te onthouden van vast voedsel. Monniken in Beieren brouwden een extra sterk en voedzaam bier om de vastentijd door te komen. De Paulaner Monniken noemden hun bier 'Salvator' en sindsdien is het gebruikelijk om doppelbocks een naam te geven die eindigt op '-ator'."

"De Gooische Doppelbock wordt niet alleen met gerstemout gebrouwen, maar bevat ook geroosterde boekweit, het traditionele gewas uit 't Gooi. Daarmee is het een BuchWeizen Doppelbock  en heeft het een Gooische naam gekregen volgens de eeuwenoude traditie: de Gooische Präsentator." 

Uit de krant