't Slokje Lentebierfestival nu op de vrijdag en zaterdag
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

't Slokje Lentebierfestival nu op de vrijdag en zaterdag

  Cultureel

HILVERSUM - De Biersteeg is tijdens het eerste weekend van april opnieuw het decor van 't Slokje Lentebierfestival: dit keer op vrijdag 5 en zaterdag 6 april.

Nee, geeft mede-organisator Jeroen ten Brinke toe. Het weer van nu doet niet direct denken aan een lentebierfestival. Toch komt het jaarlijkse evenement, dat ooit in zijn achtertuin begon, alweer met rasse schreden dichterbij. "Het weer laat inderdaad te wensen over, maar de voorbereidingen zijn alweer in volle gang."

Dit keer is het evenement in de toepasselijke Biersteeg op vrijdag 5 en zaterdag 6 april van 16.00 tot 23.00 uur. Dat is anders dan in voorgaande jaren, toen het tweedaagse evenement altijd op zaterdag en zondag plaatsvond.

Een bewuste keuze, stelt Ten Brinke. Drie dagen zou te veel zijn voor de vrijwilligers, die verder ook gewoon een baan en een gezin hebben. "En met drie dagen heb je misschien wel te veel keus voor de bezoeker. We wilden het geconcentreerd houden. En twee dagen voor hobbyisten zoals wij, is meer dan zat."

En waarom dan de vrijdag in plaats van de zondag - het is toch ook een uitje voor het gezin - is niet helemaal duidelijk. Voordeel van de vrijdag en zaterdag is dat het bierfestival dan tot 23.00 uur mag duren en de organisatoren dan de gehele zondag hebben om de boel rustig op te ruimen. Maar Ten Brinke geeft toe dat het een beetje een experiment is. De belangrijkste/drukste dag is sowieso de zaterdag.

Maar de bezoekers kunnen beide dagen dus - overdekt - genieten van pakweg tien verschillende soorten lentebieren en natuurlijk streetfood voor een goede vulling. Daarnaast knallen er lekkere deuntjes door de speakers van onder andere de lokale bands The Kelly's en Dean op vrijdag en op zaterdag Lucas Bos, Matching Socks en The Tributes. Ten Brinke rekent op 1500 bezoekers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>