Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Zilveren Camera Junior Fotowedstrijd: 'Onder indruk van variatie in beelden'

Cultureel

HILVERSUM - De jonge 'fotografen' van de Zilveren Camera Junior Fotowedstrijd kregen vanmiddag in Museum Hilversum het verlossende woord te horen van burgemeester Pieter Broertjes. De 15-jarige Marie Claire Aling uit Assen en de 17-jarige Lotte Pranger uit het Friese Gorredijk wonnen met een enkel beeld en serie de categorie 'Mijn Nieuws'.

Net als de Zilveren Camera wedstrijd kunnen jongeren bij de juniorwedstrijd foto's insturen. De jury, de leden van de Hilversumse kindergemeenteraad, was 'onder de indruk van de variatie in beelden' en noemde de foto met de molens in de winkelruit van Aling (zie hieronder) een verrassend mooie foto met verschillende lagen. "We hebben in Aalborg een uitwisseling gehad met een Deense school en zijn samen naar Amsterdam geweest via de Zaanse schans", aldus de winnaar.

Tekst gaat verder onder foto.

Pranger wil met haar serie (zie foto hieronder) psychische problemen bespreekbaar maken: "Er lopen steeds meer jongeren rond met psychische problemen en ik vind het belangrijk om het bespreekbaar te maken."

Tekst gaat verder onder foto.

De 15-jarige Kees Jeeninga (derde prijs nieuws enkel, zie foto hieronder) won met een foto over de actie van de 'klimaatspijbelaars'. Andere winnaars zijn de 16-jarige Fleur Verbeek (2e prijs nieuws enkel), Nina van Laar, 16 jaar (2e plaats serie) en de 12-jarige Tygo Ouwerkerk (3e prijs serie).

De expositie De Zilveren Camera wordt vanaf vandaag uitgebreid met alle junior inzendingen. Daarbij reist de digitale tentoonstelling langs verschillende scholen. De Zilveren Camera Junior is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera en Museum Hilversum en is in samenwerking met Profotonet, Rabobank Coöperatiefonds en Canon gerealiseerd.

Uit de krant