Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hilversum deed nog poging voor Alive in 2019

Cultureel

HILVERSUM - Wethouder Wimar Jaeger van evenementen betreurt het dat Hilversum Alive dit jaar niet doorgaat en in de huidige vorm zelfs verleden tijd is. "Er zijn nog wel pogingen gedaan bij de organisatie om het besluit te heroverwegen."

Desondanks respecteert de wethouder het besluit en vinden er goede overleggen plaats tussen de Stichting Hilversum Alive en de gemeente over de komende jaren. De organisatie wil namelijk volgend jaar grootser dan ooit tevoren terugkomen met een grootschalig muziekevenement op het Marktplein. Jaeger: "Nu gaan we ernaar kijken hoe we dat kunnen waarmaken."

De wethouder had graag gezien dat er ook dit jaar toch nog een misschien kleinschalig Hilversum Alive zou kunnen plaatsvinden in de aanloop naar het grootse muziekevenement van 2020, maar dat zag de organisatie in financieel opzicht niet zitten, licht Jaeger toe. "Het Marktplein was al helemaal vrij voor Hilversum Alive, dat is nu niet nodig."

Een evenement aan het begin voor de zomervakantie is volgens de wethouder wel van belang voor de jongeren en vooral ook voor de verbinding tussen de inwoners. Jaeger ziet dat grote evenement met topacts daarom graag komen volgend jaar. Wie moet er dan zeker komen optreden? Jaeger: "Het Metropole Orkest."

Uit de krant