[Foto's] Hilversumse wint acht awards bij internationale fotocompetitie
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Gonda Meurs
Foto's

Hilversumse wint acht awards bij internationale fotocompetitie

  Cultureel

HILVERSUM - Gonda Meurs, fotograaf uit Hilversum, is met acht foto's in de prijzen gevallen bij de FPJA (Family Photojournalist Association). Bij de FPJA staat documentaire familiefotografie centraal. Geen geposeerde familiefoto's op het strand of de heide, maar échte momenten uit het leven van een gezin.

De foto's die in de prijzen zijn gevallen heeft Gonda gemaakt tijdens Day in My Life reportages. Tijdens een Day in My Life reportage loopt Gonda een dag mee met een gezin en fotografeert de dagelijkse bezigheden. Van de chaos in de ochtend, via de boodschappen en een voetbaltraining naar het avondeten en het bedtijdritueel. Het resultaat: openhartige, niet geposeerde foto's met echte emoties.

Deze acht foto's vertellen allemaal een eigen verhaal. "Dit vind ik juist zo gaaf aan het maken van deze foto's", aldus Meurs.  "Van een moeder die probeert haar vijf kinderen tegelijkertijd eten te geven tot een ondeugende peuter die van het cakebeslag snoept tot een boze blik van een 7-jarige omdat zijn vader hem niet laat winnen met een computerspel. Het zijn allemaal kleine verhaaltjes, hele mooie herinneringen om over 10 of 20 jaar nog eens op terug te kijken."

De fotografen die meedoen aan deze wedstrijd zijn van internationaal topniveau. In veel andere landen is documentaire familiefotografie al een stuk bekender en zijn fotografen dan ook al meer bedreven in deze vorm van fotografie. Meurs: "Ik ben dan ook zeer vereerd om tussen deze lijst met namen van collega-fotografen te staan. Echt te gek om op deze manier erkenning van je werk te krijgen. En dan ook nog eens met maar liefst acht foto's in de prijzen vallen! Dat is al helemaal super."

De Hilversumse is al jaren actief als fotograaf voor kinderen, gezinnen en families. Tijdens de fotoreportages met gezinnen op de heide of in het bos merkte ze dat zij de momenten tussen de geposeerde foto's door de leukste vond. "Je ziet dan pas de echte karakters van kinderen. Een schaterlach of juist een hele bedachtzame of boze blik is zoveel mooier om te fotograferen dan die nepglimlach."
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>