Grafisch Atelier Hilversum toont werk van jazz grootheden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Frits van Swoll.
Frits van Swoll. (Foto: Mels de Gooijer)

Grafisch Atelier Hilversum toont werk van jazz grootheden

  Cultureel

HILVERSUM - Een bijzondere tentoonstelling in het Grafisch Atelier Hilversum. Daar is komende zaterdag 6 april om 14:00 uur, tijdens de jaarlijkse platenbeurs, de muzikale opening van de tentoonstelling Now's The Time van fotograaf Frits van Swoll. Tineke de Nooij, radio- en televisiepresentatrice, verricht om 14.30 uur de officiële opening. 

In de jaren '60 was Frits van Swoll werkzaam bij de afdeling klassiek van het toenmalige Phonogram te Baarn en fotografeerde hij in zijn vrije tijd jazzmuzikanten bij concerten en buitenlandse Jazzfestivals. Van Swoll maakte van zijn hobby zijn werk en had vele bekende artiesten voor zijn lens zoals Art Blakey, Sonny Rollins, Bill Evans, Ornette Coleman, John Coltrane, en ook drummer Elvin Jones, nota bene in zwembroek op het strand van Antibes. De jazzfoto's zijn verschenen in zijn boek My Jazz Moments.

Van Swoll (Soerabaja, 1939) die door omstandigheden niet meer beschikt over zijn jazz-negatieven, heeft kosten nog moeite gespaard om van wat nog rest een tentoonstelling samen te stellen, die een mooi beeld geven van jazz in de jaren '60 van de vorige eeuw.

Er zal speciaal voor deze tentoonstelling een kleine oplage vintage handafdrukken worden verkocht van Van Swoll. Dit is extra bijzonder omdat dit een afdruk is van het originele negatief terwijl vrijwel alle andere originele negatieven verdwenen zijn of opgeslagen liggen in archieven, zoals in het archief van Beeld en Geluid.

Een selectieve groep vinylhandelaren verkoopt tussen de drukpersen van het Grafisch Atelier hun exclusieve waar. De platenbeurs begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De entree bedraagt 2 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

De expositie met foto's en blow ups is vanaf 6 april tot 1 juni te zien in het Grafisch Atelier Hilversum aan de Noorderweg 96B in Hilversum. Geopend op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur of op afspraak: tel: (035) 621 62 62 of info@gahilversum.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>