Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Sociëteit 'De Unie' start lustrum met knal op Kerkbrink

Cultureel

HILVERSUM - Vooraf werd gesproken over een bescheiden kanonschot, maar het was toch een behoorlijke knal waarmee de leden van Sociëteit 'De Unie' het startschot gaven voor een historische optocht door Hilversum. Dit ter gelegenheid van de viering van het 130-jarig bestaan van deze Herensociëteit. 

Deze historische optocht begon vanaf de plek waar op 1 april 1889 de oprichting van 'De Unie' plaatsvond: in het toenmalige hotel-restaurant "Hof van Holland" (tegenwoordig Roast) aan de Kerkbrink.  Het startschot voor deze optocht werd gegeven door de 'Stadskanonniers van Amersfoort', die daarmee tevens symboliseerden hoe 'De Unie' is ontstaan, namelijk door een fusie van de toenmalige Sociëteit 'Hilversum' met de Hilversumse Schutterij.

Na de knal om 17.30 uur maakten bestuur en leden van 'De Unie' – in historische kledij, compleet met hoge hoed en vooraf gegaan door een 'Jan Plezier' en onder begeleiding van de schutterij/kanonniers – een korte wandeling langs naar de 's Gravelandseweg / hoek Boomberglaan (huidige Sociëteit 'De Unie'). Burgemeester Pieter Broertjes en wethouder Jan Kastje waren ook van de partij. 




Uit de krant