Intieme maar ook snoeiharde muziek tijdens Record Store Day in 't Oor
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
The Kift.
The Kift. (Foto: Platenhuis 't Oor)

Intieme maar ook snoeiharde muziek tijdens Record Store Day in 't Oor

  Cultureel

HILVERSUM - Platenhuis 't Oor dient zaterdag - tijdens de tiende editie van Record Store Day - opnieuw als poppodium. Vijf artiesten/bands treden op.

Stressen is het allemaal wel voor de medewerkers van Platenhuis 't Oor. Record Store Day, overgewaaid vanuit Amerika om de onafhankelijke platenzaak in het zonnetje te zetten, valt namelijk dit jaar samen met de platenbeurs in Utrecht. Normaal zit daar een week tussen, vertelt eigenaar Gerard Kamer van de platenwinkel aan de Leeuwenstraat. "Maar Record Store Day is nu een week vervroegd vanwege Pasen."

En dus is het zaterdag de gehele dag feest in de al bijna 35 jaar oude zaak. Om 9.00 uur gaan de deuren open. Er komen exclusieve releases van grote artiesten als David Bowie, Prince en the Rolling Stones uit, maar ook van minder bekende en Nederlandse bands. Zoals de jonge Engelse sensatie Idles en oude Nederlandse sensaties als Doe Maar en Golden Earring.

Maar natuurlijk is er ook muziek. De muzikanten spelen geheel vrijwillig, maar gevolg daarvan is dat de programmering nog weleens kan veranderen. Zo heeft er pas nog een artieste afgezegd omdat ze nu op tournee is. "Daar ben ik dan wel pissig over", erkent Kamer. "Je weet toch van tevoren dat je op tournee gaat. Dan had je ook eerder kunnen afbellen."

Uiteindelijk staat er toch een heel aardige line-up in de winkel. Om 11.00 uur start de veelkoppige, poëtische fanfare-punkband De Kift, om 13.00 uur gevolgd door singer-songwriter JP Den Tex (zie foto onder). Esther de Jong, schrijfster van Nederlandse dagboekmuziek komt om 14.00 uur en om 16.30 uur treedt The Cavalli's op.

En waar het evenement in 't Oor vorig jaar akoestisch en intiem eindigde, is er dit jaar met de garagerock van The Delvecchios om 18.00 uur een knallende afsluiting. Deze Gooise band treedt overigens ook nog om 21.00 uur op, iets verderop in Karroesel aan de Spoorstraat.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>