Sheila E.
Sheila E. Foto: Podium de Vorstin

Sheila E in november naar de Vorstin

Cultureel

HILVERSUM - De legendarische drumster Sheila E komt naar Hilversum. Op vrijdag 8 november speelt zij in de Vorstin.

Sheila E werd in de jaren tachtig bekend als drumster van Prince. Daarna werd Sheila Escovedo een veelgevraagde sessie en tourmuzikant. Voordat ze de leeftijd van twintig bereikte stond ze op het podium en in de studio met onder meer George Duke, Herbie Hancock, Billy Cobham, Con Funk Shun, Marvin Gaye (tijdens zijn laatste wereldtournee), Diana Ross, Lionel Richie, Gloria Estefan, Patti LaBelle en Steve Nicks.

De afgelopen jaren heeft Sheila E. gediend als drummer van de All Star Band van Ringo Starr en muzikaal leider voor onder andere Jennifer Lopez, Beyonce en Prince. Haar producerende, arrangerende en performante talenten zijn tentoongesteld op de Latin Grammy Awards, Olympische Zomerspelen, WOW Awards, ALMA's, The Image Awards en de Academy Awards.

Sheila was genomineerd voor een Emmy Award voor 'Outstanding Music Direction' als erkenning voor haar leiderschap als muzikale regisseur voor president Obama's Performance At The White House: Fiesta Latina.

Het optreden op 8 november begint om 21.00 uur (deur open om 20.00 uur). Kaarten in de voorverkoop - start 12 april om 15.00 uur - kosten 33 euro (exclusief servicekosten). Bestellen? Klik HIER.

Uit de krant