Ondernemers zetten schouders onder Hilversums bevrijdingsfestival
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Jerry de Vries en Deborah den Dulk hebben het initiatief voor een bevrijdingsfestival genomen.
Jerry de Vries en Deborah den Dulk hebben het initiatief voor een bevrijdingsfestival genomen. (Foto: Timo Visser)

Ondernemers zetten schouders onder Hilversums bevrijdingsfestival

  Cultureel

HILVERSUM - Waar een wil is, is een weg. Ook zonder financiële hulp van de gemeente krijgen ondernemers zaken voor elkaar. Dat tonen de organisatoren van het Gooisch Bevrijdingsfestival wel aan. Op zondag 5 mei is het Marktplein het centrum van dit evenement, dat nog lang op de Hilversumse kaart moet blijven staan.

Initiatiefnemers zijn evenementenorganisator Deborah den Dulk en Jerry de Vries, eigenaar van MOUT. Het duo is van mening dat iedere zichzelf respecterende gemeente een bevrijdingsfestival hoort te hebben. Daarnaast geven zij aan dat het vieren van de vrijheid een belangrijk goed is én dat zij de sterke behoefte hebben op deze dag iets te doen voor de Hilversummers.

Met die gedachten zijn de twee aan de slag gegaan. Zondag 5 mei is het dan zover: tussen 12.00 en 20.00 uur is er een programma samengesteld. Het onthaal van de bevrijders, zoals dat op 7 mei 1945 in Hilversum gebeurde, is daarbij het belangrijkste onderdeel. De karavaan van Het Gooi Bevrijd met 88 legervoertuigen, 37 motoren en zo'n 250 mensen die daarbij betrokken zijn, waaronder oud-verzetsstrijders, rijden langzaam over het marktplein. Dit gebeurt op z'n vroegst vanaf 13.30 uur.

Volgens De Vries is er een breed gedragen festival neergezet. Hun subsidieaanvraag was te laat bij de gemeente, maar met hulp van veel collega-ondernemers zijn de initiatiefnemers er toch in geslaagd om voor nu een kleinschalig familie-evenement neer te zetten.

Zo worden de oorlogsveteranen op bloemen, geschonken door de Hilversumse markt en de hele karavaan op een lunchpakket (gesponsord door de Jumbo) getrakteerd.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>