Honderd jaar radio in de mediastad onder de aandacht op Koningsdag
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Honderd jaar radio in de mediastad onder de aandacht op Koningsdag

  Cultureel

HILVERSUM - Ook Hilversum kleurt zaterdag oranje. Koningsdag is een traditie en dat geldt eigenlijk ook voor het jaarlijkse programma op deze feestdag. Hilversummers kunnen zich vermaken op de kermis op het Marktplein, maar er is nog veel meer te beleven in de mediastad. Het thema 'Media' keert terug in het Dudokpark, waar deze Koningsdag wordt stilgestaan bij honderd jaar radio.

Rond het raadhuis en in het Dudokpark is het ieder jaar gezellig. Veel mensen komen af op de vele activiteiten die daar tussen 10.00 en 17.30 uur op het programma staan. Om 10.30 uur vindt de officiële opening van Koningsdag plaats. Dat gebeurt in de circustent. Dan heeft de Beatrixband er al een optreden opzitten, want Hilversums finest laat al op het starttijdstip van zich horen.

Circus Bongo verzorgt deze dag vier voorstellingen. Op de Raadhuisvijver is het weer mogelijk om over water te lopen zonder nat te worden in aquabubbels. Verder zijn er springkussens, kunnen kinderen zich laten schminken, staan er een zweefmolen en een bungeejump in het Dudokpark en kunnen de aanwezigen samen met de aanwezige brandweerliedlieden houten figuren omver spuiten met de brandweerspuit.

Speciale aandacht is er in het Dudokpark voor de radio. In 2019 bestaat dit medium honderd jaar. Dit thema keert terug in de vorm van radioworkshops. Deze starten eveneens om 10.00 uur.

Verder is er in het centrum veel muziek. Bij Vida aan de Naarderstraat is er tussen 12.00 en 20.00 uur livemuziek. In ditzelfde tijdsbestek komen er veel Nederlandstalige artiesten langs bij Café Bravour's aan de Huizerstraat. Het Keiplein is op Koningsdag omgetoverd in het Lakeiplein. Naast een vrijmarkt is ook hier veel muziek vanaf het middaguur: van funk en soul tot roestige reggae en rock-'n-rollende sixties. Vanaf 16.00 uur klinkt er partymuziek.

Andere hotspots zijn onder andere Café Burger, waar het grote meezingfeest om 13.00 uur met bijvoorbeeld Frans Duijts plaatsvindt, de Biersteeg met muzikale optredens van coverband Flavour (14.00 uur) en Hype (17.00 uur), bij Café 035 draait er een dj tussen 15.00 en 20.00 uur en ook De Gulle Graef op het Weversplein en Felix II op de Herenstraat doen een muzikale duit in het Koningsdagzakje.

De voorpret op Koningsdag begint uiteraard al eerder. Bij diverse Hilversumse horecagelegenheden wordt Koningsnacht gevierd. Kijk voor meer informatie over het programma voor Koningsnacht en -dag op www.livehilversum.nl/oranjeprgramma/.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>