Vijf jonge Globe-pianisten in de prijzen op internationaal pianoconcours in Italië
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Denise Lutgens

Vijf jonge Globe-pianisten in de prijzen op internationaal pianoconcours in Italië

  Cultureel

HILVERSUM - Groot pianosucces afgelopen weekend voor de Hilversumse muziekschool Globe. Vijf van haar pianoleerlingen tussen en 12 jaar vielen in de prijzen tijdens de Orbetello International Junior Piano Competition. 

Jayden Ordoñez, Maxim Nieuwenhuis, Miha Volski, Nadine Nieuwenhuis en Nikolai Volski sleepten – onder leiding van pianodocente Denise Lutgens – prijzen in de wacht tijdens de Orbetello International Piano Competition. Ordoñez eindigde zelfs eerste in Categorie A met 96/100 punten en mocht een gouden medaille in ontvangst nemen.

Wat de vijf kinderen gemeen hebben, is hun bijzondere aanleg voor muziek. De broers Miha en Nikolai Volski hebben zich in minder dan een half jaar tijd klaargestoomd voor deelname aan het concours in Orbetello. Miha begon pas afgelopen september met pianoles en speelt inmiddels al Rachmaninov preludes. 

Ordoñez en Nieuwenhuis zijn inmiddels geen onbekenden in het pianocircuit. Eerder wonnen zij prijzen op een pianoconcours in Vác (Hongarije) en speelden ze op de verjaardag van Mark Rutte in het Muziekcentrum van de Omroep. Nieuwenhuis was met haar zes jaar de jongste deelnemer in Orbetello.

De Orbetello International Piano Competition is een jaarlijks terugkerend pianoconcours in Orbetello, Italië. Dit jaar was het concours voor het eerst toegankelijk voor kinderen en jongeren tot 20 jaar.

Volgens docente en begeleider Denise Lutgens een uitgelezen kans om het muzikale talent van de vijf Nederlandse kinderen tot ontwikkeling te brengen. "Op een internationaal concours kunnen ze hun talenten meten met andere kinderen uit heel de wereld, zo streden ze onder meer tegen kinderen uit Oekraïne, Korea, Spanje en Rusland. Een stimulerend en leerzaam proces", aldus Lutgens. "Ik ben apetrots op het behaalde resultaat van deze kanjers."
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>