Uitdaging: grootste schilderij van Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Mijn Lijstenmakerij

Uitdaging: grootste schilderij van Hilversum

  Cultureel

HILVERSUM - "Supergaaf", aldus Bianca van Meerten van Mijn Lijstenmakerij over het plan van komende zaterdag om het grootste schilderij van Hilversum live te schilderen. Voor de winkel aan de 's-Gravelandseweg gaan elf kunstschilders op een doek van maar liefst 2,5 bij 5 meter. 

Het initiatief maakt deel uit van het Blend Event komende zaterdag en zondag. Doel hiervan is om de drie pleinen van Hilversum - het C&A-plein, Keiplein en de Kerkbrink - met elkaar te verbinden. Op het schilderij komen dus naast de Hilversumse architectuur en monumenten ook de gezichten van deze drie pleinen.

Zaterdagochtend om 9.00 uur zal burgemeester Pieter Broertjes de eerste penseelstreek zetten op het meterslange doek, waarna de elf kunstenaars onder de artistieke leiding van Evelien Kooloos in twee dagen het grootste schilderij van Hilversum gaan schilderen. Van Meerten gaat er wel vanuit dat zaterdagmiddag de klus er voor het grootste deel op zit. 

Maar niet alleen de kunstschilders wacht een uitdaging. Voor de mensen van Mijn Lijstenmakerij is deze uitdaging waarschijnlijk nog veel groter. Omdat staaflijsten namelijk 'slechts' tot een lengte van drie meter gaan, moeten de lijsten aan elkaar worden gelast zonder dat dit zichtbaar wordt. "Die twee keer vijf meter wordt wel een probleem", geeft Van Meerten toe. 

Toch kijkt ook zij uit naar deze opdracht. Het grootste schilderij van Hilversum wordt tentoongesteld tijdens de ART Hilversum manifestatie 2 in Museum Hilversum van 21 tot 30 juni, zodat iedereen het kan zien. Na expositie wordt het schilderij op een nader te bepalen datum geveild door veilingmeester Frederik Baerveldt. De complete opbrengst gaat naar het KWF. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>