Foto's : Bastiaan Miché
Foto's

Spectaculaire grasbaanraces in de Hilversumse Meent

  Cultureel

HILVERSUM - Wat in 2009 als een eenmalig evenement begon, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot hét paardensportevenement van Hilversum en 't Gooi. Vrijdag was op het weiland van Zach, Harm en Maartje Jansen alweer de elfde editie van het Paardensport Grasbaanspektakel.

Opnieuw hadden duizenden liefhebbers de weg naar de Melkmeent weten te vinden. Naast de tien professionele harddraverijen, waaronder de grote prijs van Hilversum, is het ook een evenement voor de hele familie, met verschillende demonstraties en ieder jaar een ander thema. In 2017 was dit 'Anky van Grunsven en The Future Guys', vorig jaar was het thema 'de Amerikaanse Dag' en dit jaar 'Het paard in de Cavalerie'.

Burgemeester Pieter Broertjes was eveneens van de partij. Hij gaf vooraf aan uit te kijken naar de demonstratieteams van cavalarieteam De Rode Huzaren en de Huzaren van Boreel, het Korps Rijdende Artillerie De Gele Rijders, de Nederlandse Verenging voor Bereden Vaardigheden 'Saint George' en het korps Mariniers.

Gemeentespeld
Daarnaast maakte de burgervader van de gelegenheid gebruik om opnieuw een gemeentespeld uit te reiken. Dit keer was voorzitter Tom van Eijden van het Grasbaanspektakel de gelukkige. "Tom is de drijvende kracht achter de organisatie van dit mooie evenement. Het is aan hem te danken, dat het Grasbaanspektakel is uitgegroeid tot het zeer succesvolle evenement van nu." Van Eijden draagt na dit jaar het voorzitterschap over. 

Meer berichten