'Hopen op een mooi bedrag voor KWF'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het eindresultaat is binnenkort te zien in Museum Hilversum.
Het eindresultaat is binnenkort te zien in Museum Hilversum. (Foto: Bastiaan Miché)

'Hopen op een mooi bedrag voor KWF'

  Cultureel

HILVERSUM - Het raadhuis, Zonnestraal, Museum Hilversum en natuurlijk ook Beeld en Geluid. Maar ook het oude politiekantoortje op de Kleine Drift en de Kapel aan de 's-Gravelandseweg hebben een plekje weten te bemachtigen op 'het grootste schilderij van Hilversum'.

Het initiatief maakte deel uit van Het Blend event van afgelopen weekend in het centrum. Ondernemers legden de (groene) loper en organiseerden allerlei activiteiten en acties. Zo was er bij Run2Day een 24 uursloopbandchallenge' (voor het KWF) en op het Keiplein presenteerden Kookwinkel Oldenhof en eetlokaal BAAK een nieuw concept: Braai, een buitenbarbecue. De Gooische Brink stond geheel in het teken van Frankrijk en op de Kerkbrink was het I Africa day- Festival met muziek, entertainment en heerlijke Afrikaanse hapjes.

En bij Mijn Lijstenmakerij was dus het grootste schilderij van Hilversum. Onder aanvoering van Evelien Kooloos gingen zaterdag elf kunstenaars aan de slag nadat burgemeester Pieter Broertjes de letters 'KWF' op het 2,5 bij 5 meter grote doek had geschilderd. Het schilderij wordt in juli geveild en de opbrengst gaat dan naar dit goede doel. Een bedrag durfde Kooloos niet te noemen. "Laten we hopen op een mooi bedrag. Wat het ons heeft opgeleverd, is heel veel plezier en verbinding."

Kooloos en de leden van haar amateurschilderclub wonen niet in Hilversum of 't Gooi, maar werden benaderd toen een Gooise vriendin van haar niet kon en vervolgens de Achterveldse Kooloos adviseerde. En het was een feest, kijkt zij nu terug. De kunstschilders konden werken met uitstekende materialen en kregen veel enthousiaste reacties van voorbijgangers. Rond 15.30 uur waren de schilders klaar. Lang zat voor sommigen. De oudste twee schilders - verantwoordelijk voor de Vitustoren en het oude politiebureau - waren 82 en 77 jaar.

Een moeilijke klus was het overigens niet, zegt Kooloos. Eigenlijk begint die moeilijkheid nu pas. Het kapitale schilderij heeft namelijk ook een speciale lijst nodig. Mijn Lijstenmakerij moet hiervoor een eigentijdse lijst met de hand vervaardigden. Dat wordt een uitdaging, omdat staaflijsten maar drie meter lang zijn. En dat betekent dat zowel aan de boven- als onderkant lijsten aan elkaar moeten worden gelast zonder dat dit zichtbaar is. Het resultaat is eind juni te zien tijdens de ART Hilversum-manifestatie 2 in Museum Hilversum.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>