Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Eten op Rolletjes en Hilversum 'goede match'

Cultureel

HILVERSUM - Het driedaagse eetfestijn Eten op Rolletjes in het Dudokpark is opnieuw een groot succes geworden. Volgens organisator Frans Nagel trok het evenement tussen de 12.000 en 15.000 bezoekers. "En dat is een voorzichtige schatting."

Vooraf was het toch een gok van de organisatie. Voor het eerst was het event tijdens het Hemelvaartweekend niet van vrijdag tot en met zondag, maar van donderdag tot en met zaterdag. Vier dagen vindt de organisatie te veel van het goede. Maar deze drie dagen is goed bevallen, aldus Nagel. "Vooraf waren de weersvoorspellingen voor de donderdag niet heel goed en voor de zondag juist wél. Maar achteraf was het zondag eigenlijk té warm. Dus dit heeft super gewerkt.

En dus staat (zeer waarschijnlijk) Eten op Rolletjes volgend jaar tijdens Hemelvaart (21 mei 2020) opnieuw in Hilversum. "Wij een Hilversum zijn gewoon een goede match", denkt Nagel. "De mensen hier weten hoe je dit soort festivals gezellig moet maken. Het werkt een beetje als een ontmoetingsplaats. Mensen zien elkaar weer na een tijd en maken het onder het genot van een hapje en drankje gezellig met elkaar."

En ook de locatie - het Dudokpark - is top, vervolgt de organisator. Dat samen met het volgens hem 'vriendelijke' publiek zorgt ervoor dat Hilversum ieder jaar wel in de top-drie van het rondreizende eetcircus belandt. Grote trekker dit jaar was de Latijns-Amerikaanse foodtruck van Caliente. Dat komt ook doordat de in MOUT gevestigde keuken een thuiswedstrijd speelde.

Maar ook het barbecue cateringbedrijf Meat Up uit Baarn was 'hot'. En uiteraard genoten veel kinderen van een portie poffertjes. Voor de kinderen is het plan om volgend jaar een klein circus op het terrein te realiseren. 






Uit de krant