Afbeelding
Foto: Dudok Architectuur Centrum

Topdrukte bij rondleiding voor gezinnen in raadhuis Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - De organisatie van de rondleiding speciaal voor gezinnen in het Hilversumse raadhuis op Hemelvaartsdag heeft een groot aantal mensen moeten teleurstellen. De belangstelling bleek te groot. 

"Het was echt bizar druk", aldus een woordvoerder van het in het raadhuis gevestigde Dudok Architectuur Centrum.  "We hebben de deur dicht moeten doen, ruim 120 mensen (volwassenen en kinderen) rondgeleid en de rest die buiten in de rij stond, circa dertig tot veertig man, helaas teleur moeten stellen." 

Die mensen krijgen 10 juni, Tweede Pinksterdag, een nieuwe kans. Dan is er om 13.30 uur opnieuw een rondleiding speciaal voor gezinnen. Aan de hand van spannende verhalen vertelt de gids aan kinderen en volwassenen de leukste wetenswaardigheden over architect Dudok en neemt hen mee naar de bijzondere en grotendeels authentieke ruimtes van het raadhuis.

Om de kinderen extra te stimuleren goed rond te kijken in de ruimtes en te letten op details als vormgeving, inrichting, licht, kleur en materialen, krijgen zij een vragenlijst mee. Voor elk kind dat een vragenlijst invult en inlevert, ligt een cadeautje klaar. De beklimming van de 45 meter hoge toren aan het eind van de rondleiding maakt de beleving voor jong en oud compleet. 

Vanwege de drukte tijdens Hemelvaartsdag, moeten belangstellenden zich dit keer wel aanmelden. Dat kan HIER

oznor

Uit de krant