Groot Iktoon-schilderij nu te zien in bibliotheek
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Monique van Wijk en het schilderij.
Monique van Wijk en het schilderij. (Foto: Bastiaan Miché)

Groot Iktoon-schilderij nu te zien in bibliotheek

  Cultureel

HILVERSUM - Het twee bij drie meter grote schilderij dat anderhalve week terug werd gemaakt tijdens het Iktoon-festival in het raadhuis (in de fractiekamer van de VVD) is sinds dinsdag enkele weken te zien in de Bibliotheek Hilversum.

Het werk bestaat uit honderd paneeltjes van 25 bij 25 centimeter. Tijdens het tweedaagse festival kregen belangstellende bezoekers een paneel, verf en een kwast en gingen zij - zonder dat zij het eindresultaat konden zien - aan de slag met een afbeelding die ze precies moesten naschilderen.

Sommigen waren na een kwartiertje al klaar, anderen deden er anderhalf uur over, kijkt initiatiefnemer Monique van Wijk terug. "Het was een ontroerend project: al die verschillende uitingsvormen qua schilderen die tezamen een geheel vormen en om al die verschillende mensen vol overgave te zien schilderen. De jongste deelnemer was 3 jaar oud, de oudste 81."

Het eindresultaat is nog de gehele junimaand te zien op de eerste verdieping van de bibliotheek. Daarop zijn de contouren van het wegennet van Hilversum zijn (met een beetje fantasie) nu ook zichtbaar. Van Dijk gebruikte ze voor de grote indeling van de compositie.

Het hart van Hilversum wordt gevuld door de slechtvalk die in de toren van de Vituskerk woont. Verder zijn te zien, in het kader van het Iktoonthema van dit jaar 'Ik toon het Leven', enkele dieren in en rondom Hilversum. 96 paneeltjes zitten in het grote beeld, de nummers 97, 98, 99 en 100 vormen samen het logo van Iktoon.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>