Dag van de Architectuur 'Door de ogen van W.M. Dudok'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het raadhuis tijdens Dudok in Concert in 2017.
Het raadhuis tijdens Dudok in Concert in 2017. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Dag van de Architectuur 'Door de ogen van W.M. Dudok'

  Cultureel

HILVERSUM - Het oeuvre van W.M. Dudok wordt komend weekend op uiteenlopende manieren belicht. Er is een veelzijdig programma in elkaar gezet.

Van een tentoonstelling en een legoworkshop tot een fietstocht en een symposium met taxatie van Dudok-objecten. Het komt zaterdag, zondag en maandag allemaal voorbij tijdens 'Door de ogen van W.M. Dudok', bedacht naar aanleiding van de landelijke Dag van de Architectuur.

Zo is er in het Dudok Architectuur Centrum (gevestigd in het raadhuis) al de tentoonstelling 'De alledaagse Dudok'. Daar komt zaterdag de digitale Dudokervaring bij. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben aan de hand van film- en geluidsfragmenten, originele schetsen, meubelstukken en historische foto's een multimediale ervaring gemaakt die inzicht geeft in de twijfels, teleurstellingen, overtuigingen en passies van Dudok.

En dan is er zaterdag een anderhalf uur durende fietstocht langs en bezoek aan Dudokscholen. Gids Norman Vervat laat zien dat Dudok zijn ontwerpen voor scholen niet alleen afstemde op de lengte, behoefte en leefwereld van kinderen, hij zorgde er ook voor dat de gebouwen een belangrijke rol gingen spelen in de wijk als oriëntatiebakens, overgangsgebieden en openbare ruimte.

Voor de kinderen is er zaterdag een legoworkshop. Kinderen tussen 6 en 12 jaar bouwen tijdens een workshop zelf met 200 legosteentjes het Raadhuis en gaan daarna onder leiding van een gids het gebouw in om de tien verschillen te zoeken.

Maandag is in Filmtheater Hilversum 'Playtime', de beroemde film van Jacques Tati uit 1967 die een kritische blik biedt op de mens in de moderne stad, te zien.

Meer informatie over het programma en het aanmelden: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>