Tien mille gezocht voor opknapbeurt brandweeroldtimer
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Tien mille gezocht voor opknapbeurt brandweeroldtimer

  Cultureel

HILVERSUM - De brandweer in Hilversum beschikt sinds kort over een DAF torpedo Autoladder uit 1962. Het voertuig is begin 2019 terug gekeerd naar Hilversum en zal eerst grondig gerestaureerd moeten worden voordat het voertuig kan schitteren op evenementen.

Het opknappen van een brandweeroldtimer kost echter veel vrije tijd, maar vooral ook veel geld. Daar zit nou net het probleem, overheidsgeld van de brandweer kan daar niet aan besteed worden.

Daarom zijn de twee vrijwilligers die de oldtimer autoladder in hun vrije tijd restaureren, brandweerman Bjorn Leek en oud-brandweerman Jan Scheele, een donatieactie gestart. "Het doel is 10.000 euro op te halen. Momenteel zijn de eerste donaties al gedaan, maar het streefbedrag is echter nog lang niet behaald", aldus Van Leek.

Dat geld moet de kosten dekken die de twee vrijwilligers maken: de aanschaf van motoronderdelen, maar vooral het slechte plaatwerk restaureren en het voertuig weer laten spuiten gaat veel geld kosten.

Leek en Scheele zijn in april gestart met de restauratie van de autoladder, die eerder dienst deed in Hilversum en daarna jaren in een museum stond. Eerder restaureerden zij al autoladder 11. Deze staat staat te glimmen in de kazerne aan de Kamerling Onnesweg. Daarnaast wordt deze gebruikt voor rondritten en evenementen en soms ook voor andere feestelijke verzoeken.

De restauratie is een initiatief van Bjorn Leek en Jan Scheele en met instemming van de Brandweer Gooi en Vechtstreek. Donaties om de '654 weer te laten schitteren' zijn welkom via deze link.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>