Veelkleurig kunstenaarspalet van Hilversum weer in schijnwerpers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Veelkleurig kunstenaarspalet van Hilversum weer in schijnwerpers

  Cultureel

HILVERSUM - Hilversum heeft veel in huis als het gaat om kunsttalent. Ieder jaar maakt ART Hilversum dat duidelijk. Vanavond is de expositie-opening.

De Hilversumse kunst staat tien dagen in de schijnwerpers. Het is weer de tijd van het jaar dat ART Hilversum uitpakt. Aan bod komt de veelzijdigheid van de lokale kunstenaars, want Hilversum is rijk aan kunsttalent, zo luidt de stelling. Voorbeelden hiervan zijn Mattijs Wolthaus, Sacha Wendt en Edith van Eijden.

Hilversum heeft op kunstgebied heel wat te bieden. Percentagegewijs zijn ook veel inwoners actief in de 'creatieve sector'. Dat varieert van schilders, beeldhouders, fotografen, multimediatalent en keramiekkunstenaars tot aan een ontwerpster van 2D-tassen. "Met de gloednieuwe tentoonstelling ART Hilversum ben je in één keer op de hoogte van al het kunsttalent dat onze gemeente rijk is", meldt een enthousiaste Ineke van de Rotte, voorzitter van ART Hilversum.

Bekende en mindere bekende namen doen mee. Zo zijn deze dagen de kleurrijke glassculpturen van Wouter Stips te zien, toont Govert Muys een nieuwe kunstvorm (hij combineert video- met schilderkunst) en hangen de 'foto-schilderijen' van Eric Tiggeler (winnaar van Schilderij van het Jaar 2018) in Museum Hilversum, dat van donderdag 20 tot en met zondag 30 juni de thuishaven is van ART Hilversum.

In totaal is er werk van 36 lokale kunstenaars te zien tijdens de overzichtstentoonstelling in het museum aan de Kerkbrink en gooien de deelnemende kunstenaars op zaterdag 22 en zondag 23 juni tussen 11.00 en 17.00 uur hun ateliers open voor het publiek. "De variatie en het niveau van de deelnemers is heel hoog. Daarnaast is het geweldig om te exposeren en bezoekers in het eigen atelier te mogen ontvangen", aldus beeldend kunstenaar Wolthaus.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>