Hilversum Kei Live mogelijk begin van nieuwe traditie
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Koen 't Hoen is helemaal klaar voor Hilversum Kei Live.
Koen 't Hoen is helemaal klaar voor Hilversum Kei Live. (Foto: Bastiaan Miché)

Hilversum Kei Live mogelijk begin van nieuwe traditie

  Cultureel

HILVERSUM - Geen Hilversum Alive, wel Hilversum Kei Live. Drie dagen lang is het feest op het podium voor Eetcafé De Kei. Het begin van een jaarlijks evenement?

Als eigenaar van Eetcafé De Kei stapte Koen 't Hoen na Hilversum Alive 2018 uit het bestuur van het driedaagse evenement. De koers die de overige bestuursleden wilden varen - één groot podium op het Marktplein - was niet de zijne. "Prima als ze dat willen, maar ik doe niet mee."

Een jaar later is alles anders. Dat grote podium op het Marktplein gaat er dit jaar niet komen, misschien volgend jaar. En dus kregen de medewerkers van De Kei - toch ieder jaar één van de pakweg vijf podia - best regelmatig de vraag of zij dan zelf nog iets wilden organiseren. "Eerst dachten we 'nee', maar uiteindelijk was het: 'waarom niet'", aldus 't Hoen. "Natuurlijk is het een investering en moesten we nu alles zelf regelen, maar dat deden we tijdens de jaren voordat de stichting het regelde ook al. En we vinden het een mooie traditie. Het Keiplein wordt ook altijd goed bezocht."

Dolblij
En dus zijn de bezoekers van De Kei, volgens de ondernemer het 25-pluspubliek, dolblij. "Veel mensen waren teleurgesteld dat Hilversum Alive niet doorgaat, want Hilversum zit daarmee wel zonder zomerfeest. En de reacties op ons besluit zijn overweldigend. Op Facebook hebben al 1100 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn en/of te komen."

De kans is aanwezig dat de eerste editie van Hilversum Kei Live van dit weekend, ook wanneer er volgend jaar wél een Hilversum Alive is op het Marktplein, het begin is van een jaarlijks evenement, denkt 't Hoen. "Eén podium op het Marktplein is niet mijn Hilversum Alive. Ik zie veel liever kleine podia, kriskras door de stad. En volgens mij geldt dat voor veel meer mensen. Ik weet dat veel Hilversummers gesteld zijn op Hilversum Alive."

Keimiddagborrel XXL
Van meerdere podia is dit jaar echter geen sprake. Voorlopig is het plein aan de 's Gravelandseweg de enige plek in het centrum waar een podium staat en muziek klinkt. Dat begint vrijdagmiddag om 16.00 uur met de Keimiddagborrel XXL en 's avonds om 21.00 uur een optreden van The Recipe.

Zaterdagavond nog klinkt er jaren-70/80-muziek en is er een optreden van Later als je Big Band. Zondag is vanaf 15.00 uur traditioneel tijdens Alive bij De Kei de Hollandse middag.

Muziekids
Gedurende het hele weekend staat Muziekids centraal. Er zal op velerlei manieren geld ingezameld worden om dit bijzondere goede doel te ondersteunen bij het belangrijke werk dat zij doen. Op zaterdagmiddag staat het podium in het teken van kinderen en muziek, voor en door kinderen, samen voor het goede doel. Onder andere de 'kids' van Robberts Muziekschool zijn van de partij.

Er zijn tijdens het evenement loten te koop voor de Muziekids Loterij. De loten kosten 3 euro en de totale opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de stichting. De loten kunnen worden gekocht bij de Muziekids stand en bij de rondlopende lotenverkoper(s).

De trekking is op zondagavond bij de afsluiting van het event en wordt verricht door burgemeester Pieter Broertjes. De organisatie hoopt dat alle lotenkopers hierbij aanwezig zijn, zodat het de prijzen direct kan overhandigen. Wie om 20.00 uur niet kan:de winnende nummers worden later ook bekend gemaakt via de Facebookpagina van Eetcafe´ De Kei en keihilversum.nl

Wat is er te winnen?
Twee VIP tickets voor het concert van Guus Meeuwis volgend jaar. Een gesigneerde gitaar van Rene Froger. Een half uur prive´ optreden bij thuis door Dave Groenendijk. Twee keer een dinercheque t.w.v. €75,00 bij Dickens in Huizen. Een wijnproeverij bij Eetcafe´ De Kei voor vijf personen

Voor meer informatie, zie Facebookpagina 'Hilversum Kei Live'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>