Jonge Hilversumse wint met bijzondere tafel zilver bij Kunstbende-finale
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Jonge Hilversumse wint met bijzondere tafel zilver bij Kunstbende-finale

  Cultureel

HILVERSUM - Tijdens de finale van de Kunstbende in Amsterdam heeft Rosa Hanssen uit Hilversum afgelopen zondag de tweede prijs gewonnen in de categorie Expo. De 18-jarige Hanssen won met 'Turntable', een door haar ontworpen tafel die mensen dwingt elkaar aandacht te geven.

Kunstbende is een landelijke wedstrijd voor jong creatief talent waar elk jaar duizenden jongeren aan deelnemen. De competitie wordt mede georganiseerd door het Fonds voor Cultuurparticipatie, CJP, de Artez-kunstacademie uit Arnhem en de Rabobank. Eerder had Rosa de voorronde gewonnen die op 14 april in de Amsterdamse Meervaart werd gehouden.

'Turntable' buitenbeentje
Namens de provincie Noord-Holland moest de Hilversumse het dit weekend opnemen tegen de winnaars van de andere provincies. De strijd om de Kunstbendebokaal vond plaats in een drukbezochte tentoonstellingsruimte van de Westergasfabriek. De concurrenten van Hanssen hadden vrijwel zonder uitzondering schilderijen ingestuurd. Met haar 'Turntable' was de Hilversumse een buitenbeentje in een categorie Expo.

Aandacht voor elkaar
Met haar ingenieus ontworpen tafel wil Hanssen bereiken dat mensen tijdens het eten meer aandacht hebben voor elkaar. "In restaurants zie je steeds vaker dat mensen op hun mobieltje zitten te kijken. Ze hebben soms nauwelijks nog belangstelling voor wat ze eten of voor tafelgenoten. Met 'Turntable' wil ik mensen bewust maken van de waarde van het moment om samen te eten."

Portfoliobespreking
De uit vijf kunstkenners bestaande jury waardeerde het ontwerp met een tweede prijs. Naast een indrukwekkende bokaal bestaat de prijs uit een portfoliobespreking met No Man's Arts Gallery, een Amsterdamse galerie die zich toelegt op ontluikende kunstenaars. "Ik had natuurlijk liever de hoofdprijs gewonnen", erkent Hanssen, "maar ik ben heel blij met het podium dat de Kunstbende me geeft. En zilver is ook een hele mooie kleur!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>