Vijfde editie Wonderfeel: klassieke muziek in de natuur
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Wonderfeel vorig jaar.
Wonderfeel vorig jaar. (Archieffoto: Bastiaan Miché)

Vijfde editie Wonderfeel: klassieke muziek in de natuur

  Cultureel

HILVERSUM - Ooit wel het Lowlands van de klassieke muziek genoemd: Wonderfeel in het natuurgebied Schaep en Burgh in 's-Graveland. Maar liefst vierhonderd topmusici geven meer dan honderd optredens. Van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek.

Drie dagen, 19, 20 en 21 juli, lang muziek beleven in een losse en toegankelijke sfeer. De klassieke muziek klinkt op Wonderfeel in de volle breedte: solo-optredens, kamermuziek en vol-symfonische concerten. Voor de alleseters is er daarnaast ook nog een ruim aanbod van poëzie, dans, verhalen, muziekdocumentaires en natuurwandelingen.

En voor kinderen (tot en met 18 jaar gratis toegang) is er een uitgebreid programma met muziektheater, knutselen en workshops. Eten en drinken vind je bij meer dan twintig foodtrucks en het eigen festivalrestaurant.

De optredens op Wonderfeel zijn verdeeld over zeven podia. Bij het podium Ongehoord zijn verse, vernieuwende creaties te horen, zoals een wereldpremière van Aart Strootman en een productie van violiste en Dutch Classical Talent Diamanda Dramm, beide in opdracht van Wonderfeel gemaakt.

Het podium White Label presenteert rekbaar klassiek van minimal tot jazz met optredens van onder meer Gyan Riley, Stella Chiweshe, Mahsa Vahdat, Toko Telo, het Kaja Draksler Octet en Percossa. Bij Weeshuis van de Hits klinken klassieke kaskrakers door onder andere Ella van Poucke & Caspar Vos, Rosanne Philippens & Lidy Blijdorp, Hannes Minnaar en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. 

SOLO staat voor solisten van divers pluimage met onder andere Ralph van Raat, Eline Hensels, Elicia Silverstein en Ramon van Engelenhoven. Op het grootse podium Het Veldstaan onder meer Fuse, NES, Pavel Kolesnikov, Judith van Wanroij, Barbara Kozelj & Thomas Beijer, Pynarello, Camille Thomas & de Marinierskapel, Wishful Singing, Tim Kliphuis met Bachs Brandenburgse Concerten en ook het eigen Wonderfeel Festival Orchestra onder leiding van Johannes Leertouwer. 

De Schuur combineert verhaal of muziek met bewegend beeld, zoals Shapes of Time van Oene van Geel & Mark Haanstra, en bij Dichter onder de Boomdragen poëten voor uit eigen werk op uitnodiging van curator Marieke Lucas Rijneveld. 

Wonderfeel, dat wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten, vindt plaats in de natuur van de buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekesteyn. De bezoekers dragen met de aanschaf van een ticket bij aan de instandhouding van de natuur van de 's-Gravelandse buitenplaatsen. De laatste informatie en kaartverkoop staat op www.wonderfeel.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>