Diva MayDay: host en dj van de avond.
Diva MayDay: host en dj van de avond. (Foto: Taco van der Werf)

Hillywood Rainbow Ball afsluiter van nieuwe inclusiviteitsweek

  Cultureel

HILVERSUM - Hilversum kent sinds februari LHBTI-beleid. De aandacht voor inclusiviteit en diversiteit wordt meer en meer zichtbaar. Vrijdag 6 september komen de roze ouderen voor het eerst bijeen in Filmtheater Hilversum en in oktober introduceert Hilversum de Rainbow Week.

Van vrijdag 11 tot en met vrijdag 18 oktober vindt voor het eerst de Rainbow Week plaats. Dit is een week waarin Hilversum in het teken staat van inclusiviteit en diversiteit met tal van activiteiten en feesten rondom die thema's. De organisatie van deze week is in handen van de gemeente Hilversum, de LHBTI-groep, Café Brabant, Hilversum Marketing en Podium de Vorstin.

Euphoria
Zo is de afsluiter van deze week in het Hilversumse poppodium. Vrijdag 18 oktober is Podium de Vorstin het decor van het Hillywood Rainbow Ball. Op het podium verschijnt onder meer Loreen. De Zweedse is bekend van het nummer 'Europhia' waarmee ze in 2012 meedeed aan het Eurovisie Songfestival.

'The Vocie'
Shary-An, bekend van de eerste 'The Voice of Holland' en tegenwoordig ambassadeur van Pride Amsterdam, betreedt eveneens het podium. Ook De Gooische Zangers komen voorbij. Nederlands bekendste dragpersoonlijkheid Diva MayDay is de host en dj van het feest.

Kaarten
Kaarten voor dit feest kosten 15 euro in de voorverkoop, aan de deur 17 euro. Om 20.00 uur gaan de deuren open. Meer weten? Kijk op www.devorstin.nl.

Meer berichten