Dudokfestival: cabaret, opera en verteltheater
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Light&Shadow.
Light&Shadow. (Foto's: Dudokfestival)

Dudokfestival: cabaret, opera en verteltheater

  Cultureel

HILVERSUM - Drie verschillende voorstellingen op drie geheime en verrassende locaties. Dat is het jaarlijkse Dudokfestival. De alweer zesde editie is komende zaterdagavond.

Dit jaar is het volgens de organisatie weer gelukt een wijk in Hilversum te selecteren waar stadsarchitect W.M. Dudok ruimschoots aanwezig is. Voorafgaand aan deze voorstellingen kan het publiek een lezing bijwonen over het werk van Dudok in het Alberdingk Thijm College op het Laapersveld. Op vertoon van een gekocht e-ticket vertelt Norman Vervat over de architect en zijn werken in deze specifieke wijk.

Na afloop van deze lezing verzamelen de bezoekers zich op een van de drie startlocaties en lopen zij in een carrousel door Hilversum. Dit jaar zijn Rosa da Silva (cabaret), Hilversummer Marcel Reijans en Willem de Vries (opera) en Light&Shadow (verteltheater) geprogrammeerd. Na afloop komen alle bezoekers voor een borrel bij elkaar in Hotel Lapershoek waar ook de artiesten zich mengen onder het publiek en kunnen napraten over deze avond.

(Tekst gaat onder foto verder)

Rosa da Silva (foto) won dit jaar zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Samen met haar muzikant Remko Wind speelt ze een deel van haar cabaretvoorstelling 'Daar moet je heen'. Da Silva is ook bekend van het toneelstuk Anne waarin zij de rol van Anne speelde en had zij één van de hoofdrollen in de musical De Tweeling (Lotte) Tijdens het Dudokfestival laat zij haar nieuwe talent aan het publiek zien.

Het theatergezelschap Light&Shadow bestaat uit Wassim Darwish en Ghaith Houlaihel, beiden afkomstig uit Syrië. Zij vertellen hun waargebeurde verhaal over hun tocht als vluchteling vanuit Syrië naar Nederland. Een verhaal met een traan en een lach, van afscheid tot integratie. 

Tot slot kruipen de Hilversumse Marcel Reijans en Willem de Vries uit Baarn in de huid van respectievelijk Willy Alberti en Johnny Jordaan. De tenor en bariton genieten veel bekendheid in de operawereld in binnen- en buitenland. Naast de bekende meezingers uit de Amsterdamse Jordaan vertellen zij ook het levensverhaal van deze twee vrienden.

Aan het einde van de avond komen alle bezoekers voor een borrel bij elkaar in Hotel Lapershoek waar ook de artiesten zich mengen onder het publiek en kunnen napraten over deze avond. Voor meer informatie en kaarten, klik HIER. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>