Cultureel Hilversum laat zich zien op Gooisch Bierfestival
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het evenement vorig jaar.
Het evenement vorig jaar. (Foto: Bastiaan Miché)

Cultureel Hilversum laat zich zien op Gooisch Bierfestival

  Cultureel

HILVERSUM - Het derde Gooisch Bierfestival van komend weekend is veel meer dan alleen bier drinken. Ook culturele instellingen presenteren zichzelf.

Meer dan dertig verschillende soorten bieren van zes Nederlandse brouwerijen zijn er zondag vanaf 13.00 uur te proeven. Ook worden alle bieren van de Gooische Bierbrouwerij uit Hilversum zelf van stal gehaald. "Het festival kent een uitbundige sfeer en zit dit jaar boordevol cultuur, doordat Hilversum het culturele seizoen opent tijdens het festival", vertelt organisator Guido de Wit.

Bezoekers kunnen daarom genieten van ingetogen én energieke bands van De Vorstin, Theater Gooiland en Dudok Festival. Verder zijn er optredens, pubquizzen, een pop-upmuseum, virtuele wandelingen en workshops van Hilversumse cultuurorganisaties. Biersommelier en mede-organisator Arjanneke van den Berg vertelt: "Dit jaar wordt het plein weer omgetoverd tot een gezellig terras met in het midden een grote bartent met meer dan dertig taps. Nederlandse brouwerijen als De Moersleutel, Projekt Neo en Oersoep komen met prachtige bieren als 'Hank in de Dank Tank', 'Grappapolis' en 'Freewheel'."

Voor elk soort bierliefhebber is er een bier te vinden, aldus Van den Berg: van licht tot donker, van frisse pils tot black IPA en van bekende tot verrassende bierbrouwers. Dit jaar zijn er ook lokale ciders te proeven van Elegast (Landgoed De Hoorneboeg). Ook zijn er professionele proeverijen met uitleg over de bierstijlen, is er een Bier Bizz Quizz (BBQ) en is er naast wijn en fris het nieuwe laag-op-de-alcoholbier van brouwerij Gooisch Licht.

Maar, zoals vermeld, er is meer. Stef van Breugel van Museum Hilversum legt namens de cultuurinstellingen uit: "Dit wordt echt een bijzondere editie, want rond het terras op het plein is er dit keer van alles te beleven. Hilversum opent het cultuurseizoen 2019-2020 tijdens het Gooisch Bierfestival en je komt ogen en oren tekort. Hilversumse cultuurinstellingen laten zien wat ze in het seizoen 2019-2020 allemaal in huis hebben en geven een sneakpreview."

Donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>