Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

'Sterke mediaverhalen' aan de hand van Hilversumse mediagebouwen

Cultureel

HILVERSUM - 'Plekken van plezier' is het prikkelende thema van de komende Open Monumentendagen (OMD). In het weekeinde van zaterdag 14 en zondag 15 september is het weer zover. In samenwerking met het Dudok Architectuur Centrum (DAC) lichten wij speciale plaatsen/activiteiten uit. Het einde van het drieluik is: Hilversum Radiocity.

Bij de OMD draait het om gebouwen. De architectuur, de historie en de mensen die eraan gewerkt hebben zijn vaak onderwerp van gesprek. Bij Hilversum Radiocity gaat het om de mensen die in diverse mediapanden gewerkt hebben. Wat hebben zij daar allemaal meegemaakt? Welke anekdotes kunnen zij opdissen uit de oude doos in de vele mediapanden die Hilversum rijk is en was? Dat is zaterdag de insteek van de podcastmarathon die plaatsvindt in Café De Jonge Haan aan de 's-Gravelandseweg.

Dealtjes
'Sterke verhalen uit de mediastad' is de subtitel van Hilversum Radiocity. Tussen 10.00 en 18.00 uur voelen Pierre Papa (Radiocoach) en Herbert Codee (EO/De Radio Podcast) acht mediaberoemdheden aan de tand. De gesprekken duren ieder 45 minuten en publiek is welkom om de podcasts live bij te wonen in de horecagelegenheid, die zich in de loop der jaar heeft bewezen als hét mediacafé van Hilversum. "Daar zijn in het verleden de nodige dealtjes en transfers gesloten. Daar hopen we meer over te horen", aldus Papa.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant