Foto's: Rick Mandoeng
Foto's

Gooisch Bierfestival beleeft 'mooiste editie'

  Cultureel

HILVERSUM - De derde editie van het Gooisch Bierfestival afgelopen zondag was volgens de organisatie een doorslaand succes. Het evenement trok volgens organisator Guido de Wit van de Gooische Bierbrouwerij tussen de 8000 en 9000 bezoekers. "Dit was tot nu toe de mooiste editie."

Mede dankzij het weer was het grote Marktplein al vroeg in de middag toen het festival begon goed gevuld en bleven bezoekers - doordat het lang warm bleef - tot het laatste moment. "Ik had niet verwacht dat we zoveel bezoekers zouden hebben", aldus De Wit. "De voorgaande jaren was het al druk, maar het lijkt wel alsof het ieder jaar populairder wordt."

Met name tussen 16.00 en 17.00 uur was het (misschien wel te) druk. Bezoekers moesten wat langer wachten op hun muntjes op drankjes. "Dat was wel een moment dat het piepte en het kraakte", geeft De Wit toe. 

Natuurlijk was het goede weer een belangrijke oorzaak van de drukte. Maar er was - behalve genieten van lekkere drankjes- nu ook veel meer vertier. Zo was de draaimolen een grote hit en verder presenteerden tal van culturele organisaties zichzelf tijdens het evenement. Zo pakten de Vorstin, Gooiland en het Dudokfestival groots uit met enkele optredens en had Museum Hilversum een fotowedstrijd bedacht. 

Meer berichten