Jaimie Lloyd van het Wisseloord Café houdt zaterdag open dag
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het werk van Eddy 'Edjo' Geerlings is vanaf zaterdag te zien in het Wisseloord Café dat sinds maart wordt gerund door Jaimie Lloyd.
Het werk van Eddy 'Edjo' Geerlings is vanaf zaterdag te zien in het Wisseloord Café dat sinds maart wordt gerund door Jaimie Lloyd. (Foto: © Bastiaan Miché)

Jaimie Lloyd van het Wisseloord Café houdt zaterdag open dag

  Cultureel

HILVERSUM - Het bord aan de Catharina van Renneslaan wijst passanten op het restaurant dat midden in de chique wijk Trompenberg ligt verscholen. Het Wisseloord Café wordt omringd door oude eiken en bevindt zich in een oase van rust. "Ja, dit is echt een verborgen pareltje, hè?" straalt eigenaresse Jaimie Llolyd (29).

De jonge horecaondernemer bruist van de ideeën. Eén daarvan is steeds wisselende kunst aan de zuilen in het café. Aan Hilversummer Eddy 'Edjo' Geerlings de eer om als eerste zijn kleurrijke schilderijen aan de muur te hangen.

Het blijft een wonderlijke gedachte dat het pad naar het café en de Wisseloordstudio's ooit belopen is door grote namen. Zouden Mick Jagger en zijn vrienden met ferme stappen naar binnen zijn gegaan? Of liepen ze druk pratend en om zich heen kijkend naar de ingang? En Sting dan? Met gebogen hoofd naar binnen? "Ja, de magische sfeer van muziek en artiesten hangt in deze omgeving," zegt Lloyd.

Zes maanden geleden nam ze samen met Martijn Versteeg het café over. Was ze zelf ook verbaasd over, want ze werkte in een kantoor naast de Wisseloordstudio's en bezocht het restaurant regelmatig. "Het leek me leuk de Wisseloord-mensen beter te leren kennen. We werken in dezelfde omgeving maar weten nauwelijks iets van elkaar. Dus ik vroeg de vorige eigenaar of ik een pubquiz mocht organiseren. Vond hij een goed plan." De toenmalige eigenaar waarschuwde Lloyd wel om op te schieten, want hij wilde met de horecagelegenheid stoppen. Wie het stokje van hem zou overnemen wist hij nog niet.

Eigen droom
De oude droom van de jonge onderneemster kwam weer bovendrijven. "Vroeger dacht ik altijd: later als ik groot ben wil ik mijn eigen café met een podium. En het is me gelukt", glundert ze. Het podium heeft ze erin laten zetten, de oude tafeltjes geschuurd en het terras flink onder handen genomen. Aan de witte zuilen in het restaurant hangen nu zwart-witfoto's van sterren van formaat. "Hebben er altijd gehangen, zijn eigendom van Dennis Barbie, de studiodirecteur. Mij leek het leuk om steeds werk van weer een andere kunstenaar op te hangen. Moet natuurlijk wel te maken hebben met muziek."

Getuite lippen
En op dit punt komt Eddy Geerlings om de hoek kijken. De Hilversumse beeldend kunstenaar heeft verschillende artiesten vastgelegd op vierkante doeken van zeventig bij zeventig centimeter, waaronder de Rolling Stones. Hij maakt ze in zijn atelier in Hilversum-Noord. De koppen van de Stones zijn rauw, hun uiterlijke kenmerken uitvergroot. De lippen van Mick Jagger getuit. De karakteristieke koppen waren een feestje om te schilderen. "Via via kwam ik in contact met Jaimie. Ik hoorde dat ze werk van kunstenaars wil exposeren en ik wil graag het spits afbijten."

Geerlings laat bezoekers van het café zeven doeken zien: vier leden van de Stones, Bob Dylan en nog twee anderen. Hij denkt nog na over welke twee artiesten hij nog meer meeneemt en ophangt. Hij heeft de tijd tot zaterdag 28 september want tijdens de open dag van Wisseloord Café is om drie uur de officiële opening van de expositie.

Open dag

"De open dag houd ik om mensen kennis te laten maken met het café. Op doordeweekse dagen zijn we geopend van negen tot negen uur en in de weekenden op afspraak. Dan zijn er bijvoorbeeld bedrijfsfeestjes of buurtborrels. Het is nog niet zo bekend dat iedereen hier welkom is. Wandelaars en fietsers kunnen hier even op adem komen." Tijdens de open dag is er ook open mic voor iedereen die op het nieuwe podium wil staan en om half vier staat een muzikaal optreden gepland.

www.wisseloordcafe.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>