Hilversum Rainbow Week is uitdaging voor nieuwsgierigheid
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Diva MayDay is 18 oktober de host van het Rainbow Ball in Podium de Vorstin.
Diva MayDay is 18 oktober de host van het Rainbow Ball in Podium de Vorstin. (Foto: Taco van der Werf)

Hilversum Rainbow Week is uitdaging voor nieuwsgierigheid

  Cultureel

HILVERSUM - Met het in februari vastgestelde LHBTI-beleid is de gemeente voortvarend aan de slag gegaan, zo meent verantwoordelijk wethouder Karin Walters. Aan zichtbaarheid, een van de vijf speerpunten van dit beleid, is de komende week geen gebrek als Hilversum zich opmaakt voor de eerste Hillywood Rainbow Week. "Een uitdaging voor de nieuwsgierigheid."

"Deze week is bedoeld voor iedereen en het is mét iedereen", legt de wethouder LHBTI uit. Deze afkorting staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender en interseksueel. "We vieren in Hilversum dat je jezelf kunt zijn, ongeacht afkomst of geaardheid. Dat is een groot goed, maar als je dat wereldwijd bekijkt dan kunnen een hele hoop mensen niet zichzelf zijn", luidt Walters vervolg.

Hilversum telt nu een dikke acht maanden LHBTI-beleid. Daarbij werkt de gemeente in nauw overleg met de werkgroep Hilversum Inclusief samen aan acceptatie, zichtbaarheid, veiligheid, gemeentelijke dienstverlening en ontmoeting. Walters vindt dat Hilversum flink op weg is met het uitvoeren van het opgestelde actieplan. Zo is er bijvoorbeeld iedere twee weken (op vrijdag) een ontmoeting in wijkcentrum De Geus, er is een maandelijkse bijeenkomst van roze ouderen in Filmtheater Hilversum, de gemeente heeft gesprekken gevoerd met sportclubs en er is het antidiscriminatiemeldpunt.

De Rainbowweek is eveneens een goed voorbeeld van het uitvoeren van het beleid. Van vrijdag 11 tot en met vrijdag 18 oktober staat vooral ontmoeting centraal en kleurt Hilversum alle kleuren van de regenboog. Samen met de werkgroep en deelname van Café Brabant, Filmtheater Hilversum, Boekhandel Voorhoeve, wijkcentrum De Geus, Bibliotheek Hilversum, Vrijzinnige Geloofsgemeenschap De Kapel, Rugby Club Hilversum, Hilversum Marketing en Podium de Vorstin is een gevarieerd programma neergezet. 

Dat begint deze vrijdag, de mondiale Coming Out Day. Vrijdagochtend uur hijst Walters samen met burgemeester Pieter Broertjes en Astrid Oosenburg (voorzitter COC Nederland) de regenboogvlag bij het raadhuis. Daarna stappen zij op de fiets en rijden naar verschillende scholen, zoals het Gemeentelijk Gymnasium,  waar zij met de leerlingen ook hier de vlag hijsen.

Naast aandacht voor LHBTI op middelbare scholen valt ook de hiphopavond op woensdag 16 oktober op in de Vorstin. Zaterdag 12 oktober is er een rugbyclinic voor iedereen van het All Blues Team van Rugby Club Hilversum. Met het Hillywoord Rainbow Ball in het poppodium wordt de eerste LHBTI- week in Hilversum afgesloten.

Meer weten over het programma? Kijk dan op www.livehilversum.nl/rainbowweek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>