Teller Filmtheater Hilversum nu al op 100.000 bezoekers
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Teller Filmtheater Hilversum nu al op 100.000 bezoekers

  Cultureel

HILVERSUM - Dubbel feest zondagavond in Filmtheater Hilversum. Terwijl de afbouw van een succesvolle zevende editie van het Filmfestival Hilversum nog gaande was, ontving het filmhuis bij de vertoning van Pavarotti reeds de 100.000ste bezoeker van 2019. 

Bij de ingang van de zaal werd Betty Ros uit Nigtevecht verwelkomd door Simone Tettero, zakelijk leider van het filmtheater, met een grote bos bloemen en een stapeltje vrijkaarten. Ros is een trouwe bezoekster van het filmtheater. Minstens een keer per maand reist ze met haar echtgenoot af naar Hilversum om een nieuwe film te bekijken. Haar voorlaatste bezoek was aan Downton Abbey.

Nog niet eerder werd het aantal van 100.000 bezoekers zo snel gehaald en alles lijkt erop dat het filmtheater dit jaar qua bezoekersaantallen alle records gaat verbreken. In 2018 waren dit er 135.000.

Het filmtheater kijkt terug op een drukbezocht filmfestival met bijzondere gasten als Puck & Hans en regisseur Anna van der Heide van De Liefhebbers. Ook werden tijdens het festival - als ludieke aankondiging van de in opmaat zijnde komende uitbreiding van het filmtheater - een tijdelijke vierde filmzaal op het Herenplein en een pop-up-café  in gebruik genomen. 

Dit tijdelijke café, voor het festival tot Hillywood gedoopt, was tijdens het festival te vinden in het voormalige restaurant Nolleke dat afgelopen december werd aangekocht door het theater. Filmtheater Hilversum heeft inmiddels verregaande plannen om uit te breiden met twee extra zalen.

The Invisible Life of Euridice Gusmao van de Braziliaanse regisseur Karim Aïnouz, die op het filmfestival al in een voorpremière te zien was, bleek de overgrote publieksfavoriet van alle filmfestivalbezoekers. Deze film is vanaf 5 december - de officiële Nederlandse releasedatum - in het filmtheater te zien.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>