Minister Slob tijdens een eerder bezoek in Hilversum.
Minister Slob tijdens een eerder bezoek in Hilversum. Archieffoto: Bastiaan Miché

Veel scholen in Hilversum woensdag open ondanks onderwijsstaking

Cultureel

HILVERSUM - Zijn de scholen woensdag nu wel of niet open? Dat was voor veel ouders de voorbije dagen de grote vraag. Maandagmorgen werd duidelijk dat op best veel scholen de deuren gewoon open zijn.

De Alberdingk Thijm Scholen (katholieke scholen), waar onder meer de Paulusschool en Titus Brandsmaschool, zijn woensdag ondanks de staking gewoon open. De leerlingen en de leerkrachten van de Paulusschool gaan woensdag brieven schrijven naar onderwijsminister Arie Slob in Den Haag. Leerlingen beschrijven daarin wat zij graag zouden wensen voor de (toekomstige) meesters en juffen. Andere scholen van Alberdingk Thijm Scholen verzorgen een alternatief programma voor de leerlingen indien hun eigen leerkracht niet aanwezig is.

Voor de (openbare) scholen die vallen onder Stip Hilversum geldt een ander verhaal. Zoals het er nu naar uitziet, gaat een deel van de basisscholen aanstaande woensdag staken. "Voor zover we nu kunnen overzien is de verwachting dat woensdag 6 november circa 40 procent van het personeel staakt, circa 60 procent heeft aangegeven niet te zullen staken. 

Negen Stip-scholen gaan die stakingsdag dicht (Elckerlyc, Fabritius, Goudenregen, Goudenregen Kerkelanden, Lorentz, Gooise Dalton, Dubbeldekker Cobo, Sterrenschool, Windkanter), zes scholen blijven open (Vondelschool, Villa Vrolik, Violenschool, Dubbeldekker regulier, Lelyschool, IPS Hilversum).
De schooldirecteuren zullen maandag aan alle ouders laten weten of de eerder aangekondigde staking op hun locaties al dan niet doorgaan.

Uit de krant