Nieuwe directeur Dudok Architectuur Centrum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Nieuwe directeur Dudok Architectuur Centrum

  Cultureel
Foto: Dudok Architectuur Centrum

HILVERSUM - Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) heeft een nieuwe directeur. Patricia Alkhoven is per 1 januari 2020 de opvolgster van de recent vertrokken Indira van ’t Klooster, die nu directeur van ARCAM is.

Het DAC heeft sinds het Dudokjaar 2015 een herkenbare plaats ingenomen in het culturele veld van Hilversum. Rondleidingen door het Raadhuis, stadsgesprekken en evenementen als de Dag van de Architectuur en de Open Monumentendag bereiken een steeds groter en diverser publiek. 

Met de aanstelling van Alkhoven als directeur gaat het DAC verder op de ingeslagen weg om te groeien als platform voor debat en kennisuitwisseling, inclusief educatie, over architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum en de regio Gooi en Vecht.

Kunst- en architectuurhistoricus Alkhoven (1962) promoveerde in 1993 op onderzoek naar het veranderende stadsbeeld van het Brabantse vestingstadje Heusden gedurende de langdurige renovatie die in 1968 begon. Ze werkte daarna onder andere als projectmanager Innovatieve Projecten bij de Koninklijke Bibliotheek en als hoofd Collectie bij Het Nieuwe Instituut. 

Haar publicaties gaan vooral over digitale innovaties en toepassingen in de verbeelding van architectuur, in cartografie en over cultureel erfgoed in het algemeen, digitale duurzaamheid en Digital Humanities. Sinds 2010 werkt zij bij de KNAW als ‘verbinder’ tussen wetenschap, erfgoed en private partijen voor de Topsector Creatieve Industrie en als Coördinator van de erfgoedroute 'Levend Verleden' van de Nationale Wetenschapsagenda. Daarbij spelen actuele maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, herbestemming en burgerparticipatie een grote rol.“

Met Patricia Alkhoven krijgt het DAC een enthousiaste directeur met veel vakinhoudelijke kennis en ervaring en een uitgebreid netwerk binnen verschillende erfgoedinstellingen zoals het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Nieuwe Instituut en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.” aldus Irmgard vanKoningsbruggen, voorzitter van het bestuur.

Alkhoven heeft erg veel zin in haar nieuwe functie: “Ik kijk er vooral naar uit om nieuwe verbindingen tot stand te brengen tussen culturele instellingen, bouwers en de bewoners van Hilversum en de regio. In samenwerking kunnen we de urgente maatschappelijke uitdagingen op het gebied van architectuur,stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in kaart brengen en aanpakken”.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>