[Foto's] Sinterklaas feestelijk onthaald in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: © Bastiaan Miché
Foto's

Sinterklaas feestelijk onthaald in Hilversum

  Cultureel

HILVERSUM - "Sinterklaas, wie kent hem niet? Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet", speelt de pietenband zaterdagmiddag in de muziektent op de Kerkbrink. Hoe gezellig het ook klinkt, het klopt niet helemaal. Sinterklaas wordt in Hilversum namelijk vergezeld door - volgens de organisatie - ruim honderd roetveegpieten.

Onder hen drie wethouders van het college in Hilversum: Wimar Jaeger, Arno Scheepers en Jan Kastje. Zij voelen zich in hun nieuwe rol als een vis in het water en merken (gekscherend) op dat zij als piet met meer enthousiasme worden begroet dan als wethouder. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


'Piet' Jan Kastje.

Zowel Kastje en als Jaeger geven aan dat zij door mee te lopen als roetveegpiet een statement willen maken: dat Hilversum bewust kiest voor deze piet. Bovendien was er vooraf de angst dat door dit besluit veel pieten van voorgaande jaren dit jaar zouden afhaken. Dat blijkt overigens niet het geval. Er zijn met ruim honderd (veelal jonge) pieten, meer pieten dan ooit. 

(Tekst gaat verder onder de foto) 


'Piet' Wimar Jaeger

Burgemeester Pieter Broertjes loopt niet mee met de pieten. Wel heet hij - zoals ieder jaar - Sinterklaas pal voor Museum Hilversum van harte welkom. Terugkijkend op vorig jaar, toen er op de Groest zowel betogers voor als tegen zwarte piet waren en het onrustig was, geeft de burgemeester toe dat hij deze zaterdagmorgen toch nog best nerveus was. Vinden er toch nog protestacties plaats?, was toch wel even de gedachte.

(Tekst gaat verder de foto)

Maar zaterdagmiddag blijkt er helemaal niks aan de hand. De sfeer is uitstekend. En de protestenvakken die zijn ingericht voor de demonstranten (de hondenuitlaatstrook tegenover de Cocon op de Neuweg voor de tegenstanders van zwarte piet en voor de voorstanders een vak bij de Oude Haven) blijven leeg. 

Op andere plekken, waaronder op de Gijsbrecht van Amstelstraat, is het wel druk. Gezellig druk. Honderden kinderen genieten en halen - als zij pepernoten krijgen - opgelucht adem: Sinterklaas is eindelijk aangekomen. 


'Piet' Arno Scheepers.

Hieronder nog meer foto's.
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>