De Stones Sessions brengen tijdens Live2000 een tribute aan de The Rolling Stones.
De Stones Sessions brengen tijdens Live2000 een tribute aan de The Rolling Stones.

Muziek The Rolling Stones, The Eagles en Joe Cocker op Live2000 in Hilversum

  Cultureel

HILVERSUM - Het complete programma van muziekfestival Live2000 op het Hilversumse Marktplein is bekend. Tijdens de laatste paar dagen van het jaar brengen verschillende bands tributes aan centrum van Hilversum staat tijdens de laatste dagen van het jaar Joe Cocker, The Rolling Stones en The Eagles. Eerder werden al odes aan Doe Maar en Prince bekend gemaakt. 

Vanaf vrijdag 27 tot en met dinsdag 31 december vindt in Hilversum de derde editie plaats van het muziekfestival. In deze periode staat de binnenstad van Hilversum in het teken van de muziek uit de Top2000 die in de laatste week van 2019 door NPO Radio 2 uitgezonden wordt vanuit het Top2000 Café in Beeld en Geluid. 

Behalve de genoemde odes, is in de (gratis) Live2000 tent ook een Hollandse Avond en zijn er dagelijks Top2000 quizzen. Bij Podium de Vorstin kunnen Steely Dan-fans terecht voor de band Royal Dutch Scam die hier een ode aan Steely Dan brengt. In het poppodium is ook de Evergeen Top1000 Live en de Sound of Silence waar op boeiende en droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes verteld wordt. 

Films en documentaires
Het Filmtheater draait in deze periode films en documentaires over muzikanten zoals Miles Davis, Aretha Franklin en Elton John. Op dinsdag 31 december wordt Live2000 afgesloten met vuurwerk en een optreden van Fusebox op het Marktplein en vervolgens met het Oud en Nieuwfeest Bubbles in de Vorstin.

Voor jongere muziekfans is er ook genoeg te doen. Zo zijn er in de Live2000 tent onder de noemer Live2000 Kids in de middag diverse activiteiten door muziekschool Globe, de Bibliotheek en Dynamic Arts. Zo verzorgt Dynamic Arts op vrijdagmiddag een dansworkshop voor kinderen en laten lokale talenten zien waar zij goed in zijn. Denk hierbij aan dans, zang en spoken word. En ook in het Hilvertshof klinkt de gehele tijd live muziek. 

Alle programmering in de Live2000 muziektent en in Hilvertshof is gratis toegankelijk. Een aantal activiteiten in Podium de Vorstin zijn ook gratis toegankelijk. Tickets voor de speciale programmering op de andere locaties zijn te koop via de eigen websites.

Brede samenwerking in de stad
Het muziekfestival Live2000 in Hilversum beleefde haar eerste editie in 2017 en is een initiatief van Hilversum Marketing en Podium de Vorstin. De organisatie streeft naar een zo breed mogelijke samenwerking in de stad om dit muziekevent tot een succes te maken. 

Het programma en de acties zijn te vinden op www.hilversumlive2000.nl.Meer berichten