De opening vrijdagmiddag.
De opening vrijdagmiddag. Foto: Bastiaan Miché

Nieuw gevelgedicht in Hilversum op jongerencentrum De Keet

Cultureel

HILVERSUM - De afgelopen jaren verschenen er verschillende gevelgedichten in de binnenstad van Hilversum. Nu krijgt ook de wijk Kerkelanden een eigen gevelgedicht. 

In samenwerking met de jongeren van jongerencentrum De Keet en dichter Mustafa Stitou is een (titelloos) gedicht van vijf regels - met 'samen' als kernwoord -  geschreven en op het jongerencentrum geplaatst. 

Voor iedereen die De Keet kent, is het duidelijk dat de grijze buitenkant van het gebouw niet laat zien wat een levendige sfeer er binnen is. Vanuit jongerenwerk kwam dan ook de vraag of hier een creatieve oplossing voor was. 

Dit bood een perfecte mogelijkheid om aan te sluiten op het project Poëzie in de openbare ruimte. Met dit project wil de gemeente Hilversum ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen van poëzie kunnen genieten. Inmiddels zijn er al  gevelgedichten te zien op verschillende plekken,zoals op de bibliotheek en aan de markt. 

Kerkelanden had nog geen enkel gevelgedicht, maar daar is nu verandering in gekomen. In samenwerking met jongerenwerk en de dichter Mustafa Stitou was er een workshop om een gedicht te schrijven met de jongens die wekelijks bij het centrum komen. Uit deze avond is het gedicht ontstaan dat vervolgens door kunstenaar Jeroen Paulussen op de gevel is gezet.

Cultuurwethouder Wimar Jaeger verrichtte vrijdag de opening, de jongeren zelf waren niet aanwezig. De officiële lezing was dat zij nog op school zaten. De lach die na de mededeling volgde, verraadde dat de jongeren niet zo veel trek hadden in al die poeha met wethouder en (lokale) media. 

Meer hierover donderdag in de Gooi en Eembode.

Uit de krant