Afbeelding
Foto: © Bastiaan Miché

Hilversumse winkelstraten vol rennende kerstmannen

Cultureel

HILVERSUM - Geheel droog was het niet, maar de weersomstandigheden vielen zondagmiddag - tijdens de vierde editie van de jaarlijkse Santa Run in Hilversum - nog mee. Uiteindelijk renden 350 kerstmannen, waaronder ruim 100 kinderen, voor twee goede doelen hun ronde van drie kilometer door het centrum. 

De twee goede doelen waren Internationaal Rolstoel-tennisster met Olympische ambities Wendi Schutte uit Hilversum en de Landelijke Nierstichting. Zij ontvingen allebei na afloop apart een cheque met daarop een bedrag van 2.500 euro. 

En dus is de organisatie tevreden, vertelt woordvoerder Jos Lucas van Rotary Hilversum. Ook de keuze om nu op zondag in plaats van zaterdag (toen de regen met bakken uit de lucht kwam) te rennen, was een goede. "Er is een prettige samenwerking met MOUT en op de zaterdag zit je op dat Marktplein toch met de markt. Op zondag is dat hele terrein voor ons. En er doen meer kinderen mee, die op zaterdag al hun sport hebben."

Daarom zal de Santa Run van volgend jaar (op 13 december) eveneens op zondag plaatsvinden. Mogelijk hebben de deelnemers dan wel weer de keuze uit twee afstanden: anderhalf en drie kilometer. Ook wil de organisatie dan in een vroeger stadium dan nu sportverenigingen attenderen op de Run. 

Wanneer hun leden zich dan via de club hiervoor aanmelden, krijgen de clubs daar iets voor terug, weet Lucas. "Op die manier steun je niet alleen twee goede doelen, maar ook je eigen verenging", licht hij toe. "We hadden met nu 350 wel het meeste aantal lopers ooit, maar uiteindelijk willen we naar de 500 of 600."

Uit de krant