Maandagmiddag was het tijd Rondje Doe Maar in de tent op het Marktplein.
Maandagmiddag was het tijd Rondje Doe Maar in de tent op het Marktplein. Foto: Don Weemering

Live2000 komt meer tot leven in centrum

Cultureel

HILVERSUM - Met meer deelnemers, waaronder 36 centrumondernemers, en zo'n 15.000 man dat op Live2000 is afgekomen, heerst er tevredenheid bij de organisatie van het vijfdaagse festival.

Fusebox sloot het festival op de rand van 2019-2020 af met een optreden op het Marktplein. Podium de Vorstin en Hilversum Marketing, die de organisatorische touwtjes in handen hadden, blikken terug op een succesvolle editie van dit festival. 

Top2000
Van vrijdag 27 tot en met dinsdag 31 december konden bezoekers op veertig verschillenden locaties genieten van concerten, muziekfilms, aanbiedingen, en andere muzikale evenementen. Dit festival staat geheel in het teken van de Top2000. 

Muziekfilms
Naar schatting bezochten 15.000 mensen het festival. De optredens in het poppodium en in de Live2000-tent op het Marktplein konden rekenen op veel publiek. Daarnaast waren er muziekfilms en -documentaires te zien in Filmtheater Hilversum en speelden singer-songwriters in het Hilvertshof.

Winkeliers
Dit keer deden 36 centrumondernemers mee aan de zogeheten '2000 cent-acties'. Onder hen niet alleen horecazaken, maar voor het eerst ook winkeliers.

Doe Maar
Hoogtepunten van het festival waren volgens de organisatie onder meer de optredens van Beautiful Strangers, die een eerbetoon brachten aan Prince. Het Ronde Doe Maar was populair. De Live2000 Quiz trok grote groepen deelnemers en bij het Open Podium moesten er extra stoelen worden neergezet in verband met de drukte. 

Uit de krant