Meer bezoekers Dudok Architectuur Centrum in 2019
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De voormalige Avrostudio was één van de bezienswaardigheden tijdens de Open Monumentendagen vorig jaar.
De voormalige Avrostudio was één van de bezienswaardigheden tijdens de Open Monumentendagen vorig jaar. (Foto: Bastiaan Miché)

Meer bezoekers Dudok Architectuur Centrum in 2019

  Cultureel

HILVERSUM Het in het raadhuis gevestigde Dudok Architectuur Centrum kan terugkijken op een goed jaar. Trokken de verschillende activiteiten - waaronder rondleidingen, tentoonstellingen, Open Monumentendag en Dag van de Architectuur - in 2018 nog 11.905 belangstellenden, in 2019 waren dat er 13.922. 

Belangstelling voor de activiteiten komt niet alleen uit Hilversum en de regio Gooi en Vechtstreek, maar vooral ook uit andere delen van het land en vanuit het buitenland. Patricia Alkhoven, directeur van het Dudok Architectuur Centrum, geeft aan dat het Dudok Architectuur Centrum haar aanbod aan activiteiten steeds verder uitbreidt en daarmee bestaande doelgroepen aan zich bindt, maar ook nieuwe doelgroepen aanboort. 

De wisselende tentoonstelling in het souterrain van het raadhuis, het drieluik architectuurfilms in het Filmtheater, de gezins- en lichtrondleidingen door het raadhuis en het Raadhuis in Lego zijn daarvan mooie voorbeelden. Voor 2020 staat er, naast de reguliere rondleidingen, Open Monumentendag en de Dag van de Architectuur, alweer een groot aantal activiteiten in de planning. 

Alkhoven: "Daarnaast gaan we het Dudok Architectuur Centrum zowel fysiek als digitaal inrichten als kenniscentrum waar iedereen informatie kan vinden over Dudok, architectuur en ruimte in Hilversum en de regio.”


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>