Foto: Bastiaan Miché

Kunstenaar Eric van der Vegt 'Uitblinker van het Jaar'

  Cultureel

HILVERSUM - Maatschappelijk betrokken, een inspiratiebron en een kunstenaar die Hilversum kleurrijker heeft gemaakt. Om die reden is Eric van der Vegt gekozen tot Uitblinker, een jaarlijkse juryprijs van ondernemersvereniging BV Hilversum. De uitreiking was dinsdag in de Vorstin. 

De jury bestaat uit de ondernemers Amin Usman (Libris Boekhandel Voorhoeve), Liesbeth Schipper en Varna Vos (Kinderdagverblijf Toppie), Marion van Vught (Biologische Slagerij) en Simone Tettero (Filmtheater Hilversum). In het juryrapport vermelden zij dat het geen gemakkelijke opgave was om een winnaar aan te wijzen. Maar 'na een spannend juryberaad is er met eenheid van stemmen gekozen'

Dat werd dus Eric van der Vegt, de kunstenaar die Hilversum vrolijk kleurt. "Eric is een bescheiden ondernemer, vol humor en altijd in voor een praatje", stelt de jury. "Van jong tot oud, van ondernemer tot scholier."

Volgens de jury is de kunstenaar ook zeer betrokken bij de meer kwetsbare mensen in Hilversum. "Zijn kunst- en cultuurprojecten zorgen voor een positieve verandering. Kwetsbare jongeren neemt hij mee op sleeptouw, waarbij hij hen laat experimenteren met kunst en creativiteit. Als geen ander maakt Eric met hen echt verbinding. Leerlingen zijn hem jaren later nog steeds dankbaar."

Meer berichten