Mieke van Zonneveld.
Mieke van Zonneveld. (Foto: Gemeente Hilversum)

Poëzie-battle met 700 scholieren voor Avond van de Stadsdichter

  Cultureel

HILVERSUM - Podium de Vorstin is donderdag 30 januari, op de Nationale Gedichtendag, het decor van de derde editie van de Avond van de Stadsdichter.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement komen jongeren in aanraking met poëzie en gaan zij hier ook zelf mee aan de slag. Tijdens een poëzie-battle nemen scholieren tussen 12 en 18 jaar het tegen elkaar op, afgewisseld met een gevarieerd programma van SpokenWord-artiesten en gedichten van Mieke van Zonneveld. Ook Sean Bogaers, Manu van Kersbergen en de finalisten van de School der Poëzie betreden het podium betreden.

De Avond van de Stadsdichter is een initiatief van gemeente Hilversum en stadsdichter Mieke van Zonneveld geeft hier op eigen wijze invulling aan. Aan de batte doen 700 kinderen tussen 12 tot en 18 jaar mee . Het gaat om 28 klassen van vijf Hilversumse scholen.

Komende vrijdag zijn de voorrondes te zien en te beluisteren in de Bibliotheek van Hilversum. Uiteindelijk staan straks 22 finalisten op het podium voor de jury. Cultuurwethouder Wimar Jaeger is blij met het enthousiasme van de jongeren: “Poëzie leeft onder jongeren, dat laat deze Avond van de Stadsdichter prachtig zien.”

Meer berichten