Op 30 mei is de tweede editie van de Afrikadag.
Op 30 mei is de tweede editie van de Afrikadag. (Foto: Bastiaan Miché)

Stichting Hilversum One komt met divers uitgaansproject

  Cultureel

HILVERSUM - Hoewel het aantal evenementen in Hilversum zich de laatste jaren heeft uitgebreid, mag het wel wat diverser. Die uitdaging gaat Stichting Hilversum One dit jaar al aan. Het idee is om activiteiten te houden voor mensen die niet of amper uitgaan of uit kunnen.

In 2020 houdt de stichting een pilot met hun nieuwe project Tropical Night. Dit is een avondje uit op een nog nader te bepalen locatie in het centrum van Hilversum met in ieder geval twee bands - geen mainstream muziek - die optreden. Een fijn en vooral betaalbaar avondje uit voor Hilversummers die niet of nauwelijks uitgaan of naar Amsterdam of Utrecht uitwijken, omdat er hier niets naar hun smaak is.

Sly Ndlovu van Stichting Hilversum One vertelt dat veel evenementen in Hilversum dezelfde doelgroep bedienen en dat de meeste uitgaansgelegenheden zich richten op het jonge publiek. Na eigen waarneming en opmerkingen hierover van anderen in hun omgeving hebben de leden van de stichting besloten de handen uit de mouwen te steken. Dat heeft geleid tot een nieuw project dat dit voorjaar moet plaatsvinden. Als het evenement aanslaat, dan hoopt One Hilversum ieder kwartaal een dergelijk feest te houden.

Tropical Night is het vierde project van Hilversum One, dat vooral bekend is van het One Festival in de Oude Haven. Daarnaast verzorgt de stichting bijvoorbeeld nog de Afrikadag op de Kerkbrink (zie foto) en een jongerencultuurproject in Hilversum.

Meer berichten