Het Metropole Orkest.
Het Metropole Orkest. Foto: Reinout Bos

Opnieuw Grammy voor Metropole Orkest

Cultureel

HILVERSUM - Het Metropole Orkest is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de Grammy Awards.  Voor zijn rol in het nummer 'All Night Long' van het album Djesse Vol.1 met multi-instrumentalist Jacob Collier ontving het in Hilversum gevestigde orkest een Grammy in de categorie ‘Best Arrangement, Instrumental and Vocals’. 

Het Metropole Orkest is al twintig keer eerder genomineerd geweest voor een Grammy. Dit is de vierde keer dat het een nominatie weet te verzilveren. ‘The world’s leading pop and jazz orchestra’ won in 2016 een Grammy voor het album ‘Sylva’ met Snarky Puppy en was vorig jaar genomineerd samen met zanger/gitarist Raul Mídon voor ‘Best Vocal Jazz Album’. 

Dit jaar was het naast de nominatie voor de samenwerking met Jacob Collier, die de Grammy in het bijzijn van Metropole chef-dirigent Jules Buckley in ontvangst nam, ook genomineerd voor een Grammy in de categorie ‘Best World Music Album’ met wereldmuziek-supergroep Bokanté.

Jacob Collier is in 2018, na eerdere goed bevallen samenwerkingen, met het Metropole Orkest de studio in Hilversum ingedoken om een album op te nemen met het orkest. Collier: "Ik kon mij geen beter orkest wensen voor dit project. Het is meer dan speciaal om met deze musici mijn muziek te ontwikkelen en te spelen."

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest: "We waren al supertrots op de waardering die sprak uit de nominatie. Het is een erkenning van de impact die wij internationaal hebben en een bevestiging van onze positie als wereldwijd ambassadeur van de Nederlandse culturele sector. Het laat zien dat topmusici als Jacob Collier zien dat het Metropole Orkest uniek is en gekoesterd moet worden."

Uit de krant