Verrassing in Koffietijd.
Verrassing in Koffietijd. Foto: en Geluid

Miljoen euro voor nieuw museum Beeld en Geluid

Cultureel

HILVERSUM - Eppo van Nispen tot Sevenaer was maandagochtend te gast bij het RTL4-programma Koffietijd. Hij verliet de Amsterdamse studio met een vette cheque. Tijdens de show ontving hij namelijk, tot zijn eigen verrassing, een gift van één miljoen euro van de BankGiro Loterij.


Uit handen van presentatoren Patrick Martens en Loretta Schrijver kreeg hij de cheque overhandigd. Het geld is bedoeld voor het nieuw te realiseren van Beeld en Geluid in Hilversum. Daar komt een volledig nieuwe experience. Vanaf 2022 speelt het museum in op het snel veranderende medialandschap.

"Deze royale gift is van ongelofelijke toegevoegde waarde voor ons museum", reageerde directeur Van Nispen tot Sevenaer maandag. "Het is fantastisch dat we onze bezoekers dankzij de gift een persoonlijke en op maat gesneden rondreis door het meest dynamische media-museum ter wereld kunnen bieden", luidt zijn vervolg.

Begin volgend jaar sluit de Experience van Beeld en Geluid. De transformatie duurt een klein jaar. Begin 2022 moet de bouw af zijn en kunnen de deuren weer open van het nieuwe museum, waar de bezoeker verrast moet worden door slimme technologie en big data. Zo komen er meer dan vijftig interactieve installaties die de bezoekers op speelse wijze inzicht geven in de impact van media op het dagelijks leven. 

Als voorbeeld geeft het museum dat de gast in de huid kan kruipen van een buitenlandcorrespondent of game-ontwikkelaar en ontdekt de bezoeker hoe zij bewust en onbewust verleid worden door media.

Uit de krant