Robin Cause tijdens een eerdere editie van Music Around the Fireplace.
Robin Cause tijdens een eerdere editie van Music Around the Fireplace. Foto: Michiel Verweij

Opnieuw online luisteren naar muziek voor de open haard

Cultureel

HILVERSUM - Omdat samenkomsten nog steeds niet mogen en de livestream een succes was, gaat Music Around the Fireplace online verder. Dat maakt organisator Marjolein de Swart bekend. De volgende editie van dit singer-songwriterevenement is op donderdag 28 mei.

De laatste vier jaar is het vaste prik in De Stookplaats op de Werf: Music Around the Fireplace. Kleinschalig, akoestisch, intiem en een plek waar mensen echt komen luisteren naar de muziek, aldus de organisatie. Vanwege de coronamaatregelen is het bijwonen van deze optredens nog uit den boze, maar de bakens worden naar het internet verlegd. Belangrijk is dat 'de vertrouwde ingrediënten aanwezig zijn, maar dan in de veiligheid van jouw eigen huis', is het motto nu.

Volgende week donderdag spelen Robin Yzerman (bekend van de formatie Irrelephant, waarmee ze meedoet aan De Popronde) en Pelle Kuipers. Juist omdat de 'vertrouwde' elementen in de livestream terugkomen, neemt de organisatie hun optredens - beiden spelen vier nummers - vooraf van gepaste afstand op. Dat gebeurt in De Stookplaats zelf, voor de open haard, leren stoel in de hoek, Perzisch tapijt op de vloer en kaarslicht. Op 28 mei is de registratie vanaf 20.30 uur te zien. Op deze manier wil de organisatie de sfeer van Music Around the Fireplace vasthouden, ook online. "Met als enige verschil dat er via de chat natuurlijk wel gepraat mag worden tijdens de optredens", geeft De Swart aan.

Op deze manier worden de vaste bezoekers getrakteerd op hun maandelijkse singer-songwriterdosis, maar krijgen ook de muzikanten een podium. Eentje waar ze financieel mee geholpen kunnen worden. Dat gebeurt via het principe van 'pay as you like'. De digitale gasten bepalen zelf wat ze de optredens waard vinden. "Met een QR-code kunnen online-kijkers tijdens de uitzending een vrijwillige donatie doen. Het daarmee opgehaalde bedrag wordt volledig onder de artiesten verdeeld. "

Daarnaast is het eveneens mogelijk het zogeheten 'Lekker Tassie' te bestellen. Dat is een katoenen Music Around the Fireplacetas, waarbij de besteller de inhoud naar eigen wens kan samenstellen. Dat kan verse muntthee of bier zijn of zelfs een cd. Via deze aankoop, die op donderdag door de organisatie (contactloos) wordt rondgebracht, steunen de kijkers de artiesten. 

Meer informatie is te vinden op www.musicaroundthefireplace.nl.

Uit de krant