Afbeelding
Foto: Jessie Kamp

Dit jaar definitief geen Popronde Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Er is dit jaar definitief geen Popronde in Hilversum. Het reizende festival verplaatst haar traditionele najaarstour vanwege de coronamaatregelen.

Eerder al verplaatste de organisatie Popronde Hilversum van september naar november. De nieuwe datum is nu 21 maart 2021. Aan het concept verandert niets; het programma van Popronde Hilversum is vijf weken voor aanvang bekend.

"Met de anderhalve meter afstandsmaatregelen is het niet mogelijk een Popronde te organiseren", aldus Mischa van den Ouweland, artistiek leider van het festival. "In een poppodium of theater is het nog mogelijk om op afstand met dertig, veertig of zelfs honderd man naar een band te kijken, maar Popronde vindt vaak plaats in kroegen, kledingwinkels of kapperszaken, locaties die veel minder publiek kunnen verwelkomen als er anderhalve meter afstand moet worden bewaard. Voor zowel artiest als locatie is dat geen wenselijke situatie."

De organisatie verwacht dat de anderhalve meter maatregel in het najaar nog altijd van kracht is en heeft daarom besloten het festival in haar geheel te verplaatsen. Van den Ouweland: "De deadline voor het programmeren van een Popronde ligt zes weken voor aanvang van het festival in een stad. Hoewel Popronde pas in september zou beginnen kwamen de eerste deadlines al snel dichterbij. Naar aanleiding van de persconferentie van vorige week woensdag, waarin niet duidelijk werd dat de maatregelen werden versoepeld hebben we de knoop doorgehakt om het festival naar begin 2021 te verplaatsen."

De nieuwe data voor Popronde zijn te vinden op www.popronde.nl.

Uit de krant