Op de foto is het terras leeg. Morgen is het de bedoeling dat Danny Nicolai de gasten van BarBier kan toezingen.
Op de foto is het terras leeg. Morgen is het de bedoeling dat Danny Nicolai de gasten van BarBier kan toezingen. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Straatmuzikanten’ vermaken terrasbezoekers in centrum met mini-concerten

Cultureel

HILVERSUM - Het programma van Summer in the City krijgt steeds meer body. Een voorbeeld daarvan zijn de ‘straatartiesten’ die op vrijdag langs de horecaterrassen gaan om de mensen even te vermaken. 

Met Summer in the City wordt ingespeeld op het feit dat veel Hilversummers de vakantie thuis vieren vanwege de coronacrisis. Stichting Hilversum Marketing verzorgt op initiatief van de Taskforce Anderhalve Meter door heel het dorp verschillende, kleinschalige activiteiten. Het gaat om kleine culturele, muzikale, sportieve en culinaire evenementen. Zo is het de bedoeling dat er een drive-in bioscoop komt, staat de Gijsbrecht van Amstelstraat in het teken van La petite France en is er plek voor freerunning en parcourslessen.

Danny Nicolay trapt het spits qua mini-concerten langs de terrassen af. Hij treedt vanavond - vrijdag 17 juli - als eerste op bij MOUT. Zijn optreden is van 18.30 tot 18.50 uur. Van het Marktplein gaat de zanger naar de Kerkplein, waar hij een aantal liedjes zingt tussen 19.10 en 19.30 uur. Vervolgens gaat hij naar het Weversplein waar hij tussen 19.50 tot 20.10 uur optreedt bij de Gulle Graef en de Open Keuken. Tot slot is hij nog te horen op de Groest

Ook voor volgende week is er alvast een straatmuzikant vastgelegd om de terrasbezoekers te vermaken op de verschillende plekken in het centrum. Het gaat om korte optredens omdat het om laagdrempelige en niet-vergunde activiteiten gaat. Op vrijdag 24 juli treden de dames van Abba Fever op. Het programma in augustus is nog niet bekend.

Voor het programma, dat SHM samenstelt, heeft de gemeente Hilversum vorige besloten de portemonnee te trekken. Het gaat om een bedrag van 30.000 euro. Stadsfonds Hilversum heeft een bijdrage geleverd van 15.000 euro aan Summer in the City. 

Met dit vermaak bij verschillende horecagelegenheden komt meteen een nadrukkelijke wens uit van de ondernemers. Volgens wethouder Gerard Kuipers van Economie en Jeroen Kreijkamp (SHM-directeur) lieten vorige week weten dat de horecaondernemers blij zijn dat zij sinds 1 juni weer open zijn, maar dat zij levendigheid missen in en rond hun zaken. 

Uit de krant