Afbeelding
Foto: ART Hilversum

Hilversumse kunstenaars exposeren in souterrain oude C&A-gebouw

Cultureel

HILVERSUM - De ruimte in het voormalige C&A-pand in het centrum van Hilversum wordt de komende maanden niet alleen door Boekhandel Voorhoeve, maar ook door de Hilversumse kunstenaars van ART Hilversum gebruikt. In het enorme souterrain is drie maanden lang beeldende kunst te zien, in elkaar afwisselende exposities, onder het motto ‘Couleur Locale’. 

De eerste expositie is zondag met geopend. Niet met een grootse manifestatie, want er mogen nu eenmaal niet veel mensen tegelijk in één ruimte zijn.

In deze eerste expositie is werk te zien van acht kunstenaars, te weten Anna van van Dam-Yarovaya (aquarellen), Rob Jacobs (olieverf schilderijen), Gerard Janssen (ook olieverf), Marga Niederer van Huizen (keramiek), Gerard van Santen (grafisch werk), Eric Tiggeler (stadsstukken, olieverf), Ems Willems, gast (foto’s ‘frozen flowers) en Arnoud Zijpveld (mixed media).

(Tekst gaat verder onder de foto)


ART Hilversum

Voorzitter van ART Hilversum Ineke van de Rotte is trots op deze eerste expositie. “Als je wist hoe de lege donkere hal eruit zag, met de oude kledingrekken van C&A er nog in, dan is het een wonder dat het een échte expositieruimte is geworden. We hebben er met z’n allen, met alle kunstenaars, hard aan gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Ook de gemeente, Museum Hilversum en bouwbedrijf Schipper hebben een steentje bijgedragen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


ART Hilversum

De tentoonstelling is te bezoeken via de ingang van de pop-up-store van Boekhandel Voorhoeve, en is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De ruimte is zo groot dat met gemak de 1,5 afstandsregel is aan te houden.

Uit de krant