Afbeelding
Foto: Doorn Eden Films

Hoofdrol voor Hilversummer in thriller 7 Wrekers

Cultureel

HILVERSUM - Schitteren in een lange speelfilm is een wens die menig heeft. Hilversummer Nils van Buren kan dat afvinken. Hij is één van de hoofdrolspelers in de onafhankelijke film 7 Wrekers, die nu te zien is bij streamingservice Amazon, Prime Video.

Van Buren speelt de rol van Rinus in 7 Wrekers, een communist die zich na de Duitse invasie heeft aangesloten bij het verzet. Acteren is niet nieuw voor de Hilversummer, zo blijkt. Naast diverse korte films en televisieprogramma’s die hij in het verleden heeft gedaan, is Van Buren een fervente speler bij de Hilversumse toneelvereniging M/V Toneel. Het is wél de eerste keer dat hij in een lange speelfilm speelt. In het verleden heeft hij vaker met de regisseur van 7 Wrekers samengewerkt.

(Tekst gaat onder de foto verder)


Foto: Doorn Eden Films

De film is een thriller die tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvindt en draait om een groep verzetsleden die een belangrijke missie krijgen om de geallieerde opmars te ondersteunen. De missie gaat echter verschrikkelijk mis en terwijl de verzetsstrijders zich hergroeperen op hun onderduikadres beginnen ze te vermoeden dat er een verrader in hun midden is.

7 Wrekers is een compleet onafhankelijk geproduceerde film. De filmmakers hebben bewust geen gebruik gemaakt van subsidies en andere bronnen van externe financiering. Naar eigen zeggen is dit ‘een unieke werkwijze in Nederland’. “Samen met een kleine crew en een cast van onbekend talent is er een spannende film neergezet die nu op het grote Amazon te zien is”, melden de filmmakers. 

In februari was de film helemaal klaar. Een gelimiteerde bioscooprelease stond gepland op 30 april. Door de uitbraak van het coronavirus en de sluiting van de bioscopen moest de première van 7 Wrekers meerdere keren worden uitgesteld. Uiteindelijk is besloten om de film via Video on Demand uit te brengen en is deze als eerste zien via Prime Video.

Uit de krant